• Ple d’Octubre. Davant l’excepcionalitat

  El ple ordinari del mes d’Octubre finalment se celebrarà el dimarts 31 d’octubre per evitar la seva coincidència amb el Ple del Parlament d’aquest dijous 26. El País viu moments excepcionals davant la voluntat del govern de la Generalitat de fer efectiu el mandat popular del poble de Catalunya nascut de la votació del Referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’Octubre i l’amenaça de cop d’estat a les institucions catalanes per part del govern espanyol i els partits que el recolzen.

 • Escola Catalana, de la integració a la inclusió

  En el camí de consolidar la República Catalana com a un instrument per viure millor, fa uns dies ha vist la llum el nou decret del Govern de la Generalitat, que regularà el model d’escola inclusiva a Catalunya. El text que posa les bases perquè tots els nens i nenes amb discapacitat intel·lectual tinguin garantit el dret, si les seves famílies ho volen, a anar a una escola ordinària, tal com recull la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. El decret planteja també una reconversió dels centres d’educació especial i va acompanyat de 142 milions d’euros de pressupost, a distribuir al llarg de quatre cursos.

 • Per nosaltres la República està declarada i firmada

  Per entendre'ns... Tan ferm és el nostre compromís amb el resultat de l'1O, com la nostra voluntat de diàleg. Ens hem guanyat el dret a constituir una nova república independent, democràtica, social i de dret. Una República que ens protegeixi contraposada a un Estat que ens agredeix. Una República d'homes i dones lliures. El nostre compromís amb la ciutadania és ferm, tothom sabia quin era el compromís respecte al resultat de l'1 d'Octubre. El que veníem a fer és molt clar i hem exercit el dret a l'autodeterminació i hem renovat el mandat popular, amb un resultat de l'1O que ha sigut clar i nítid.

 • Tranquil·litat, confiança i esperança

  Molts van ser els que van vaticinar que l'1 d'octubre no hi hauria Referèndum, alguns us sorprendrien. No es pot dir que el govern espanyol i aquells partits que el recolzen, PSOE i C's, no posessin tots els mitjans al seu abast per impedir-ho, sense perjudici de mostrar al món la feble construcció democràtica d'un estat espanyol on la inexistent separació de poders, l'ús injustificat de la força contra la població civil i la vulneració dels drets i llibertats individuals i col·lectius han quedat en evidència.

 • SEGUIM!

    Quant la realitat ens reclama prendre partit, quant la vulneració dels nostres drets es fa palesa en la intransigència d’un govern repressor, quant la senzilla voluntat de decidir el nostre futur democràticament vol ser impedit, no deixem que la incertesa ens prengui la calma, aixequem la vista i no perdem de vista els ideals que ens mouen.                                                                                                                            Llegia unes declaracions de Manolo Garcia que, posicionant-se a favor del Dret a Decidir, deia que el món era millor amb Lluís Llach i Jona Manuel Serrat que sense un o cap dels dos.

 • 4.- Motius per votar (i per votar Sí!)

  La política és pensar presents i futurs per poder viure millor i dibuixar els camins que ho facin possible. L’ 1-Oct. és el camí   On som: El sistema impositiu de l’estat espanyol grava durament els assalariats, perjudicant la classe mitjana, mentre incentiva l’evasió dels grans capitals a través de SICAVs. Cap on anem: Per un sistema tributari eficient que persegueixi el frau i garanteixi la redistribució de la riquesa.   On som: Un estat que retalla drets als treballadors i fomenta la devaluació de salaris com a mesura per augmentar la competitivitat generant precarietat i temporalitat.

 • 3.- Motius per votar (i per votar Sí!)

  La política és pensar presents i  futurs per poder viure millor i dibuixar els camins que ho facin possible. L’ 1-Oct. és el camí   On som: El Tribunal Constitucional anul·la la Llei 17/2015 per la igualtat efectiva entre dones i homes aprovada al Parlament de Catalunya. Cap on anem: Per una República amb igualtat efectiva entre homes i dones que garanteixi que les dones estiguin plenament representades als òrgans de decisió, que cobrin el mateix que els homes per la mateixa feina i que es respecti el dret a la maternitat i a decidir lliurement sobre el propi cos.

 • 2.- Motius per votar (i per votar Sí!)

  La política és pensar presents i futurs per poder viure millor i dibuixar els camins que ho facin possible. L’ 1-Oct. és el camí.   On som: El model de pensions de l’estat espanyol està en risc de fallida. El fons de reserva de les pensions; creat durant els anys de bonança, amb què els catalans vam col·laborar enormement, és a punt d’esgotar-se. Dels 66.815 milions d’euros de fons el 2011, s’ha passat a 24.207 milions a finals del 2016; per tant, en 5 anys, l’Estat ha cremat el 63% de les reserves, 42.

 • 1.- Motius per votar (i per votar Sí!)

  La política és pensar presents i futurs  per poder viure millor i dibuixar els camins que ho facin possible. L’ 1-Oct. és el camí.    On som: Paguem la llum més cara d'Europa a unes companyies amb els beneficis més alts d'Europa. Durant els anys de la crisi, el rebut a les llars catalanes ha pujat més del doble que la mitjana de la Unió Europea. Els ciutadans pagarem més per la factura del gas durant 30 anys gràcies al regal del govern a Florentino Pérez de 1.300 milions per l’escàndol del Projecte Castor.

 • EL TC contra la LLei d'Acollida i el Català

  El TC ha sentenciat, com ja ens té acostumats, contra la Llei d'Acollida. Aquesta va ser una llei liderada l’any 2010 pel qui era Secretari d’Immigració del Govern de Catalunya i actual Secretari d'Igualtat, migracions i ciutadania del Govern Català, Oriol Amorós. En el seu moment vaig tenir el plaer de participar-hi activament i implantar-la a Terrassa. Per Entendre’ns, és una llei que vol que els immigrants tinguin els mateixos drets i deures que el conjunt de la ciutadania. A Catalunya, la mobilitat social depèn del coneixement de les dues llengües.

 • L'EDUCACIÓ: UNA PRIORITAT

  El mes de juliol del 2016, un informe de la Sindicatura de greuges de Catalunya convertia en notícia una realitat coneguda i no abordada de la nostra ciutat: Terrassa és el municipi amb un índex més elevat de segregació escolar al País. En el ple d’aquell mateix mes de juliol, a instàncies d’ERC-MES però amb un treball ampli entre els diferents partits del consistori, s’acordava desenvolupar un estudi per conèixer al detall les causes d’aquesta segregació i començar a treballar per desenvolupar mesures per millorar la situació de l’educació a la nostra ciutat.

 • DOS ANYS DESPRÉS

  Quan des d’ERC-MES ens vàrem presentar a les eleccions municipals ho vàrem fer sota el lema “Terrassa, mira endavant”, amb la creença ferma que la política local necessitava un canvi de rumb. Calia trencar amb el continuisme de 37 anys de PSC a l’Ajuntament de la ciutat i d’una política grisa que, davant l’embat de la crisi, havia caigut a paràmetres reactius davant una realitat molt dura i dels quals no sabia sortir. De fet, la promesa, la voluntat i la necessitat d’un canvi en la forma d’enfocar la política a la ciutat va ser un missatge compartit per pràcticament tots els partits.

 • El futur no es pronostica, es construeix

  La majoria de les forces polítiques es presenten a les eleccions prometent "el canvi”. Terrassa no n’és una excepció. El futur, però, ni es pronostica ni és promet, es construeix. Les èpoques de canvis globals, comporten canvis estructurals en la política, en l'economia i en la societat. Definir, en un moment de crisi o de transició, un model o una visió de futur per a les nostres ciutats, significa identificar els principals elements en què s'assentaran aquests canvis, i tenir un posicionament clar de l'estratègia de la ciutat i de l'agenda pública, en relació a la direcció i sentit que es vol prendre.

 • Indústria 4.0

  L’Octubre del 2016 el parc científic i tecnològic de Terrassa, Orbital.40 organitzava una jornada sota el títol “Indústria 4.0, una realitat que vivim”. Una presentació que no pot resumir millor la gran oportunitat de futur i el gran repte al qual s’encara la Indústria actualment amb la qual s’ha vingut a anomenar encertadament la quarta revolució industrial.   Va ser el govern alemany qui va decidir anomenar Indústria 4.0 a una visió de futur de la fàbrica intel·ligent, una visió de la fabricació informatitzada amb tots els processos connectats per la Internet de les coses.

 • PROJECTES PERSONALS

  L’alcalde està trist. Diu que hi ha poca humanitat a la política, que ha passat una setmana difícil per haver fet canvis en l'executiu municipal, que el seu equip de govern el conformen persones amb sentiments i emocions i que se’l vol sotmetre a una campanya d’ “acoso y derribo” (sic) per entrar en campanya electoral. En primer terme sentim profundament que l’alcalde un cop més expressi que el càrrec se li fa feixuc. Entenem que l’alcalde s’ha vist sotmès a atacs injustificables en l’àmbit estrictament personal i aquí ens ha trobat i ens trobarà sempre al seu costat.