2.- Motius per votar (i per votar Sí!)

La política és pensar presents i futurs per poder viure millor i dibuixar els camins que ho facin possible. L’ 1-Oct. és el camí.
 
On som: El model de pensions de l’estat espanyol està en risc de fallida. El fons de reserva de les pensions; creat durant els anys de bonança, amb què els catalans vam col·laborar enormement, és a punt d’esgotar-se. Dels 66.815 milions d’euros de fons el 2011, s’ha passat a 24.207 milions a finals del 2016; per tant, en 5 anys, l’Estat ha cremat el 63% de les reserves, 42.608 milions.
Cap on anem: Per unes pensions dignes i sostenibles.
 
On som: No podem continuar en un estat que ataca, per raons ideològiques, un sistema educatiu d’èxit com el de la immersió lingüística i no fa res per reduir les alarmants xifres de fracàs escolar.
Cap on anem: Per un projecte educatiu de país que garanteixi el dret a l’educació per a tothom i que, prenent com a fonament la igualtat, l’equitat i la justícia social, ofereixi una educació gratuïta i de qualitat.
 
On som: L’estat espanyol rescata bancs i no persones. El Tribunal Constitucional anul·la la Llei 22/2010 de garantia del subministrament elèctric o de gas a les persones vulnerables.
Cap on anem: Per una República que defensi els més vulnerables i garanteixi a tothom l'accés a un habitatge digne i als subministraments bàsics per viure, i impedeixi cap desnonament sense alternativa de reallotjament.
 
On som: L’estat espanyol aposta per un model de retallades i privatitzacions del sector sanitari.
Cap on anem: Per un sistema integral de Salut i Atenció Social públic i universal que acabi amb les retallades i les interminables llistes d’espera, i garanteixi una atenció de qualitat per a totes les persones, vinguin d’on vinguin.

Seguim!