En defensa de la democràcia, de la llibertat, en contra la judicialització de la política

La Constitució Espanyola, per a molts, no ha estat mai un referent de llibertat, tampoc de convivència ni de projecte de present ni de futur compartit.
Ara, a més a més, vivim uns moments polítics històrics on la Constitució Espanyola ja no és que no sigui un referent de llibertat, és sinònim, per a molts Catalans, de tot el contrari. La Constitució Espanyola, ara com ara, està morta a Catalunya. Morta perquè no té el consentiment d'una part majoritària de la ciutadania catalana, i sense consentiment no hi ha Estat de Dret que valgui, hi ha imposició i violència judicial.

Tot el suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós i a tots els càrrecs electes perseguits judicialment per motius polítics. En defensa de la democràcia, de la llibertat, en contra la judicialització de la política, hem de respondre com allò que som, un sol poble.
Que a ple S/XXI s'imputi PENALMENT a càrrecs electes per penjar una bandera és un escàndol democràtic i una vulneració greu del dret a la llibertat d'expressió. L'Alcaldessa s'havia negat dues vegades a declarar al jutjat per un presumpte delicte electoral, de resultes de no voler retirar una estelada de la façana de l'ajuntament durant les eleccions del 27-S i del 20-D, responen a la voluntat del Ple Municipal.

Dit això, potser alguna cosa s'hauria pogut fer diferent, però no ens confonguem d'adversari. El Govern de l'Estat, mitjançant la fiscalia, persegueix els nostres representants polítics. No podem ni volem demanar als funcionaris que desobeeixin. Les seves actuacions han d'estar sempre emparades en la legalitat vigent. Necessitem, i en això estem, que el Parlament de Catalunya aprovi un nou marc legal i els Mossos s'hi sotmetran. Seguretat jurídica. L'objectiu de l'Estat és generar fissures en el bloc independentista. No caiguem en la trampa. Preservem la unitat en defensa de la democràcia i en contra de la repressió judicial.