L'aigua, per entendre'ns...

#‎terrassa té l'oportunitat històrica de recuperar el govern de la gestió d'abastament de l'aigua. La concessió del servei públic atorgada per l’Ajuntament de Terrassa ara fa 75 anys finalitza el desembre de 2016. Amb aquest motiu ens plantegem una revisió a fons del model actual de gestió del cicle integral de l’aigua. És una oportunitat per recuperar el govern i la gestió d’un servei essencial com és el d'abastament de l’aigua. En definitiva i per entendre’ns, no municipalitzem res (el servei és públic), 75 anys després recuperem la gestió del servei i hem de decidir com volem prestar-lo d’ara endavant, directa o indirectament.

Nosaltres pensem que en ple s/XXI ningú entén que l'aigua es mantingui en mans privades, quan el sector públic té condicions per donar el servei igual o millor que una empresa privada. La gestió directa és la que dóna plenes garanties que l’aigua sigui considerada com un dret humà universal, i que hi hagi un ple control públic i la màxima transparència en al gestió. A dia d'avui, 20 dels 27 regidors estem a favor de la gestió directa del servei de l'aigua. Tenim l'oportunitat de liderar, no només el servei, sinó el cicle integral de l'aigua i recuperar-ne la seva gestió i no ho podem desaprofitar.
Dit això, però, i més enllà del que pensi cada grup polític i el model futur que defensi per gestionar el servei de l'aigua, hem aconseguit que el lideratge i la gestió del procés de liquidació de la concessió i la decisió del futur model estigui blindat i en mans del Ple de l'Ajuntament, i d’això tots n’hem d’estar molt satisfets.