Sortim a guanyar, som l'únic canvi possible

Comencem una campanya electoral important. Sí! Ho sé, sempre diem el mateix... Totes les eleccions són importants. Estem cansats, enfadats i alguns una mica, o molt, indignats pels últims esdeveniments. Però no ens podem rendir, mai ho hem fet; no ens podem resignar, i som molt a prop; no podem estar cansats, ningú ens ho perdonaria.

Així doncs encarem aquestes eleccions amb tota la força i sortim a guanyar, volem guanyar. Sortim a dir que l'únic canvi possible i l'única possibilitat de canvi de veritat, de regeneració democràtica, és el procés constituent català.

Aquestes eleccions, com bé sabeu, s’han convocat per la incapacitat dels partits de l’Estat per posar-se d’acord. Són temps difícils pel parlamentarisme... Nosaltres ens tornem a presentar perquè la nostra obligació i el nostre deure és ser presents a qualsevol espai que ens permeti defensar el nostre país, i la nostra gent. Perquè cada vegada que pensin que ens hem rendit, hem de persistir; i cada vegada que pensin que l'independentisme no guanyarà, surti a guanyar.

L'únic canvi possible per Catalunya, i també per l’Estat Espanyol, passa per la República Catalana. Pensar, una vegada més, que transformarem Espanya des de Catalunya és d’una superioritat moral (Qui som nosaltres per transformar Espanya?), d’una prepotència (Qui som nosaltres per dir com ha de ser Espanya?) i d’una manca de realisme ( Que no escoltem? Que no sabem sumar?) que se m’escapa.

Som l’esquerra que no demana permís, que no es vol rendir davant una promesa o un copet a l’esquena, ni darrere unes declaracions interessades d’amor cap a Catalunya, ni sota un ara no toca, la transformació d’Espanya és més important, com si fos possible i viable.

Sempre hem dit que donaríem suport a un govern d'esquerres. Sempre hem deixat clar que estaríem al costat dels nostres germans i amics republicans espanyols. Volem el millor per a ells i els ajudarem en tot el que estigui en les nostres mans. Volem per a ells un govern d’esquerres, progressista que faci polítiques socials, econòmiques i fiscals que aportin més cohesió, més igualtat d’oportunitats, més llibertat i transformació social. Els republicans catalans, com sempre, hi serem. Ara bé, tot això no existeix si aquest govern no autoritza un referèndum a l'escocesa en el termini d'un any. I malauradament sabem que això no passarà mai. Quin govern es pot dir progressista i d’esquerres, ara i avui, a Espanya si no autoritza un referèndum a Catalunya?

Amics, amigues no ens rendim i no demanem permís. Seguim avançant, mai havíem estat tan propers, encara que a vegades no ho sembli, de la victòria.