Responsabilitat

" El problema d'aquest govern no és que estigui en minoria o que governi en minoria, és que és incapaç de generar majories."

Ser un dels 27 representant electes del ple de Terrassa és una responsabilitat que no es pot defugir. Tots ens vàrem presentar a unes eleccions amb el compromís de complir tot allò que havíem promès i sota l'atenta mirada d'una societat cansada de veure com s’escalfen poltrones.
Evidentment, depenent de la representativitat ho tindràs més o menys fàcil. Però aquí és on entra la política i l’art de crear majories i projectes compartits. I, evidentment, a l'Ajuntament de Terrassa, amb set partits i un govern en minoria de política en necessitem i molta.
Quan l'equip de govern es presenta després d'un ple i titlla l'oposició d'irresponsable per no haver-li acceptat una mesura que no s'han molestat a negociar no estan fent política. Estan matant la política. El problema d'aquest govern no és que estigui en minoria o que governi en minoria, és que és incapaç de generar majories.
Per entendre'ns, responsabilitat vol dir ni més ni menys que la capacitat de donar respostes. Els polítics hem de ser responsables perquè hem de donar resposta a l'encàrrec que ens ha fet la ciutadania al votar els nostres programes i a la realitat en la qual hem d'aplicar els nostres objectius. I en moments com els actuals, on la realitat global és cada cop més complexa i la realitat concreta de moltes persones és cada cop més crítica, les respostes han de ser decidides, clares i precises.
El temps de la indefinició en política ha passat. La política de governar una mica per tots però sense pensar en ningú, de màximes boniques i buides de contingut, ja no serveix. Pots reduir la política a titulars però sigues conscient que la ciutadania, per pura necessitat, ha despertat i escolta les teves respostes.
El temps corre i d’aquí res portarem un any de legislatura municipal i les polítiques valentes que necessita aquesta ciutat no apareixen. Política improvisada a toc d’autobús cremat, querella policial o qualsevol altre titular que pugui trastocar l’agenda de l’alcalde. Si la ciutat requereix respostes ràpides i el govern municipal governa en minoria, més val que deixi de veure l’oposició com adversari electoral.
El problema no és que governin en minoria, és que és incapaç de generar majories. Cada cop que plantegen temes importants ho fan amb por, presentant projectes tancats pocs dies abans del ple i, amb sort, amb algun titular espectacular un parell de jornades abans que t’avança el invent de la setmana. Temes que, com amb els busos, per descafeïnats en la seva ambició creuen que algú o altre els hi acabarà comprant.
El resultat de la política sociovergent actual? Decisions repetidament ajornades i que l’oposició, un cop més, t’hagi de recordar que per governar has de negociar.
Des d’Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres ho tenim clar, Terrassa necessita respostes i lluitarem perquè aquestes respostes coincideixin amb el que la població reclama i necessita.
Si aquesta ciutat ara mateix té uns pressupostos per al 2016 molt més ambiciosos socialment que en el seu projecte inicial és gràcies a que des d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres, junt amb la resta d’oposició progressista, ens varem asseure a negociar.
Estem en política per fer-nos responsables de les nostres paraules, accions i iniciatives. Qui no sàpiga assumir aquesta responsabilitat potser no té la capacitat de representar als seus conciutadans.