VALENTIA?

(Dime de lo que presumes y te diré de lo que careces)


La manca de valentia política de l’equip de govern va impedir, un cop més, que les decisions més importants del ple d’aquest mes de gener poguessin tirar endavant. Començant per la indispensable compra de nous vehicles per a la flota de TMESA. Tot per negar-se a fer l’aposta decidida pels vehicles híbrids que li va proposar l’oposició. El propi Tinent d’Alcalde, Marc Armengol, va afirmar en ple que l’esmena defensada per l’oposició d’esquerres per renovar la flota integrament (a excepció d’un microbus) amb autobusos híbrids la compartia integrament però “potser era arriscar massa”. Manca de valentia per acceptar una compra que respectava els informes municipals i dotava la decisió d’un impuls indispensable per fer realitat els principis del nou pla de mobilitat i els objectius per millorar la qualitat de l’aire a la ciutat.

Curiosament, els grans aliats en aquest ple de l’equip de govern, l’ala dreta de l’Ajuntament, van ajudar aquí a frenar la proposta de compra de l’equip de govern. PP i C’s apostaven pel dièsel però ens han donat l’oportunitat a tots de frenar el PSC i intentar en les setmanes que venen portar-los cap a una visió més progressista i valenta del Transport urbà. Hi haurà més autobusos en breu, des d’ERC-MES n’estem segurs. I aquest cop Terrassa podrà estar orgullosa de deixar de banda el dièsel, una energia, com la política del PSC, fòssil.

Molt més decebedor ha estat el debat sobre el model de seguretat i policial. Els socialistes s’han aliat un cop més amb la dreta per aprovar les seves propostes. Un debat on cap membre de l’equip de govern va ser capaç d’expressar una sola paraula de solidaritat amb la regidora Maria Sirvent i el seu dret a expressar-se lliurement en el ple municipal.

Per sort, altres trampes populistes com la petició de zona escolar única de Ciudadanos, queden en no res. Ja que, com vàrem recordar si volen obrir el debat de les zones escolars, primer tinguem clars els objectius. O, dit en unes altres paraules, no ens venguin llibertat d’elecció d’escola per les famílies quan els únics que podran decidir són els que més tenen.
Com hem dit moltes vegades, per fer política cal tenir objectius clars i valentia. Això passa per treballar els temes, obrir la porta i apostar per les idees bones que se’t presenten. I, si ens permeteu, també per contestar a les preguntes quan estàs governant.
Sense valentia per donar la cara, acceptar i respectar el debat del Ple, no es pot governar.