#TenimAcord

Ja tenim President. En breu tindrem govern i tenim un full de ruta pactat. Tenim un acord sòlid i un consens que ens apropa més a la materialització d'un país lliure, net i just. En definitiva, avui som més aprop de la independència. És hora de dignificar el procés. No és un conte de fades, ni de terror. El que volem fer, el que anem a fer, és possible. Som davant d'un acord històric que posa en valor la transversalitat i la diversitat del país al servei de la causa comuna de la justícia i la llibertat. Estem plenament satisfets del resultat de la feina feta: persistir i exigir que ningú s'aixequés de la taula de negociació ha donat el seu fruit.
 
I sí, agraïm profundament els darrers gestos de generositat de totes les parts, de manera especial el pas al costat del President Mas i, també, la implicació de la CUP en afavorir l'estabilitat parlamentària.

Hem insistit des de l'inici i fins el  final en la necessitat d'arribar a un acord i evitar noves eleccions. No volíem noves eleccions, malgrat els cants de sirena sobre els possibles resultats. La prioritat era donar compliment al mandat democràtic del 27S , investir un president i constituir el govern per dur endavant el full de ruta per a la independència.  La insistència en la necessitat i possibilitat d'acord ha permès que es produïssin els darrers gestos determinants.  S'ha imposat l'alçada de mires que ha prioritzat la viabilitat i credibilitat del projecte comú independentista, més enllà dels càlculs electorals que alguns veien amenaçadors

L'acord, en paraules de l’Anna Gabriel, porta 3 noms: independència, procés constituent i rescat social i és l’eina que ens ha de permetre eixamplar la base social en favor de la independència i en la materialització d'un país nou, net i just. Totes les forces polítiques i socials tenim l'oportunitat de sumar-nos a un procés de baix a dalt per fer néixer la República catalana.
M’agradaria que totes les forces de progrés partidàries del dret a decidir i l'autodeterminació s'impliquin en la definició de la nova Constitució catalana, i no defugin la construcció republicana d'un nou estat del benestar al servei de les classes populars, mitjanes i treballadores.

Volem anar per feina. La il·lusió per fer realitat la República catalana és l'anhel més gran que podem tenir com a força política. Tenim els objectius definits: la Declaració inicial d'independència i un Pla de xoc social urgent i viable.
Iniciem una nova etapa en la història d'aquest país. Aquesta setmana la Generalitat comptarà amb el primer govern netament independentista per garantir el trànsit cap a un nou règim de drets i llibertats. Una tasca en la que tots som necessaris i  imprescindibles, tots i cadascun dels ciutadans, la societat civil, els agents socials i econòmics.  Cadascú al seu lloc, i la República catalana al cor de tothom.
GRACIES!!!