#VolemAcord

Tots sabem, nosaltres els primers, que el procés ha avançat amb negociacions difícils i amb decisions preses en qüestió de dies i hores. I mentre queda temps ens hem d'esforçar per assolir un acord tant necessari. El país no es pot permetre anar a eleccions al març i llençar a les escombraries el vot de la gent, el mandat democràtic del 27S i avortar la declaració d'inici del procés d'independència del passat 9N.

Tenim un compromís clar i inequívoc per fer la independència. Aquest fou el veritable mandat dels ciutadans a les urnes. Les esperances i la llibertat de tots els ciutadans es mereix el màxim esforç i la generositat de tothom. No podem malbaratar abans d'hora l'oportunitat de fer un país nou, net i just. No és moment de parlar d'eleccions. Ja tindrem prou temps de parlar d'eleccions quan sigui inevitable. Unes altres eleccions al 6 de març significarien les terceres eleccions al Parlament en 4 anys, sense que realment hi hagi cap garantia que millori la governabilitat del país i sortim de l'atzucac de la intransigència.

Els problemes de la gent, ni s'ajornen ni es resolen amb una altra campanya electoral. Tenim encara l'oportunitat de formar un govern ampli, plural i fort per aplicar un pla de xoc social, crear ocupació i fer la independència. No és moment de fer retrets entre les parts, sinó de cosir les majories de tots els que necessàriament hem de fer un procés constituent. La transversalitat i el pluralisme ha donat fortalesa al procés, i és un valor democràtic a l'hora de forjar un nou país. Tots els estats del món han gestionat les complexitats i les diferències quan s'han posat a fer una constitució. Ningú és sobrer, tots som necessaris, i mai podrem fer un nou país amb retrets, ni amb la voluntat d'eliminar els que no pensen com nosaltres.
És legítim que hi hagi diferències entre les parts, sobretot de les parts més confrontades. Però la societat catalana és tant complexa i diversa, com madura i major d'edat per ser sobirana. Cal assumir les complexitats, sumar les majories àmplies en tot el ventall social i ideològic del país, construint-les des de la centralitat on conflueix el batec dels moviments polítics, socials, culturals, els agents socials i econòmics, la societat civil organitzada i les forces parlamentàries.

Demano alçada de mires, visió constructiva i lleialtat al país i als ciutadans. Cal que tothom estigui a l'alçada de la responsabilitat. Des de la lleialtat als compromisos adquirits, des de la fidelitat a les nostres idees  i des de la posició del que ho ha sacrificat tot i més, pel bé del país i la seva llibertat, des d’ERC Terrassa demanem l'acord que ens mereixem.