I ens cal generositat...

El futur del país i de la seva gent depèn de la generositat que tinguem per gestionar aquests dies decisius que vivim.

I ens cal generositat..., perquè cal recordar que gairebé el 30% dels nens de Catalunya viuen per sota el llindar de la pobresa.  I ens cal generositat..., perquè cal saber que més del 20% de la població catalana no té les necessitats bàsiques cobertes. I ens cal generositat..., perquè no hem de perdre de vista que el 40% de la població de Catalunya viu en risc d'exclusió social.  I ens cal generositat..., perquè no hem d’oblidar que aquest país exclou de la igualtat d'oportunitats un percentatge elevadíssim de la seva població; és un país amb problemes estructurals de llarga gestació i trajectòria, és un país on plou sobre mullat i on la crisi no ha fet més que agreujar característiques estructurals preexistents.  I ens cal generositat..., perquè hem de saber, també, que Catalunya té un PIB superior a la mitjana europea; però també hem de saber, que l’índex de pobresa és superior a la mitjana europea.

I això vol dir que ens cal generositat..., perquè la millor política nacional, és una bona política social; i la millor política social és una bona política fiscal i econòmica. Així doncs, i per generositat..., la justícia social, la igualtat d'oportunitats i la radicalitat democràtica són condicions indispensable perquè Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa.

per ser generosos..., l’objectiu de tot plegat no és voler la República Catalana, és fer-la. Prou d’escenificar en excés, prou d’independentisme màgic. Tenim la majoria per començar el procés constituent i ens cal un acord ja!, i un acord que no posi en perill el que tant ens ha costat de construir. Mai abans ho havíem tingut tan a prop, i hem de ser dignes d'aquest moment que ens toca viure. I per ser dignes cal ser generosos... Alguns ho hem estat i ho som. El país es mereix respecte, ens mereixem respecte.