ORDENANCES: “RESPONSABLES, SÍ. XECS EN BLANC NO”

Hem aconseguit frenar la pujada de residus i marca principis més justos per les bonificacions
Amb la majoria d’esmenes presentades aprovades i amb ganes de treballar per uns comptes justos per a la ciutat, ERC-MES ha optat per abstenir-se a l’aprovació provisional de les Ordenances Municipals per al 2016. Dit això, responsables si. Xecs en blanc, no.
I és que des d’ERC-Mes entem l’aprovació d’ahir com un pur tràmit que obre un mes i mig fins al ple de pressupostos del dia 22 de desembre. Una sessió on a part de decidir amb què es gastaran els diners, es votarà definitivament les taxes i ordenances votades ahir. La votació d'ahir no pressuposa absolutament res. Tot depèn del treball que es realitzi en aquest temps.

Un punt fonamental serà com cobreix l’equip de govern el compromís amb ERC-MES per deixar d’emprar el sou mínim interprofessional com a punt de partida de les ajudes (9080,40 €/any) per emprar com a referència l’Indicador de Renda de Suficiència (7.967,73€/any).
Tampoc s’ha donat un xec en blanc a l’equip de govern en residus, aconseguint aturar un increment d’un 5% de la taxa sense una definició del pla per la millora de la neteja de la ciutat. S’ha acceptat un increment de l’1,5 per coherència amb les necessitats del servei, però caldrà estar atents a com es gasten aquestes partides.

Malgrat l’oposició de l’equip socialista, també s’ha aconseguit augmentar la taxa als bancs per als caixers automàtics. Uns increment en la recaptació necessari per responsabilitat amb les polítiques socials que defensem. Un criteri seguit també en el pacte entre govern i oposició per el increment de la plusvàlua.
Des del grup municipal d’ERC-MES s’obre ara un període clau per decidir la posició definitiva als pressupostos al desembre. Un període on esperem es constatin els compromisos de l’equip de govern, començant per una millora del lamentable procés de participació ciutadana al voltant dels comptes públics.