Peatge de les Fonts

El Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta que insta al Govern de la Generalitat a restablir la gratuïtat del peatge de les Fonts. Una bona notícia per la ciutat i pel seu sistema urbà.

Molta lluita per aconseguir que això sigui possible. Aixecar una de les moltes barreres injustes que té el país, que perjudica d'una forma directa els ciutadans i les empreses de Terrassa i del seu entorn, és un èxit. És cert que el vot en contra de CiU i la seva connivència amb algunes empreses del sector,
 ho complica i haurem d'estar amatents al compliment d'aquest mandat del Parlament.

També és cert i s'ha d'explicar, especialment per les medalles que alguns corren a posar-se, que aquesta gratuïtat, en aquests moments, costarà a les finances de la Generalitat uns quants milers d'€ l'any. Un any, com l'anterior, on l'Estat ha deixat de pagar a la Generalitat 25M€ per bonificar peatges. Dit d'una altra manera, no pagarem el peatge direcatment, però indirectament escanyarem una mica més les ja precàries finances de la Generalitat.

Qui hi guanya? Al final i com sempre hi guanyen els mateixos, la concessionària d'autopistes que cobra igual, i l'Estat Espanyol que una vegada més no paga... En altres paraules, guanyen els que fan negoci amb la dependència mentre tots, d'una manera o altre, els fem de "
tontos" útils... Que la injustícia d'alguns peatges, i l'alegria per aconseguir aixecar una barrera no ens faci perdre l'objectiu de deixar de ser cornuts de seguir pagant el beure...