Terrassa ciutat independentista?

Votem i ho sabrem! Aquí acabaria el meu article. Poques coses més hi puc afegir quan estem parlant de democràcia, d’urnes, de demanar opinió a la ciutadania, en definitiva de decidir lliurament i democràticament el que som i el que volem ser com a país.

Dit això, que Terrassa sigui independentista o, fins i tot, organitzar la mateixa consulta,
no conformen pròpiament un objectiu en si mateix, sinó quesón eines al servei de la creació de la República Catalana. La finalitat, l’objectiu no és una Catalunya o una Terrassa independentista, és una Catalunya independent, és la de constituir Catalunya com un nou Estat d’Europa el 2014. Volem que els ciutadans que viuen a Catalunya, vinguin do’n vinguin, parlin el que parlin i resin a qui resin, entre ells els terrassencs, decideixin el futur del país, o sigui el seu futur. Són els mateixos, que no fa gaires mesos, van donar al Parlament de Catalunya una majoria per poder dur a terme una consulta sobre la independència del país. I tenim la ferma voluntat que la consulta es dugui a terme l’any 2014 seguint el mateix procediment que qualsevol altra elecció, amb les mateixes normes i amb la mateixa garantia d'imparcialitat. Nosaltres som una nació i nosaltres decidirem el nostre futur en una votació que està per damunt dels desafiaments o els dubtes.

És evident que no tots impulsarem aquest procés amb el mateix entusiasme, però el que ens legitima és que ho fem per a tothom. Hi ha gent que no volen la independència, però nosaltres la volem per ajudar-los també a ells. El nostres compromís, especialment amb els ciutadans de Terrassa, és que nosaltres serem el soci més lleial i fidel del poble de Catalunya i treballarem per donar la veu al poble català amb una pregunta clara de resposta explícita que ens permeti decidir el nostre futur col·lectiu com a poble.

Necessitem que Terrassa, una ciutat que es va significar per la lluita antifranquista, per la defensa de les llibertats individuals i col·lectives i per la recuperació de la democràcia faci un pas endavant i és posi ara també, al servei del país. Nosaltres no volem cap protagonisme perquè el protagonisme és del país. Som conscients que queda molta feina per fer, però allò que ens fa estar convençuts, que ens dona seguretat, fortalesa i alimenta la nostra esperança és que aquest no és un projecte de partits, de lideratges personals, ni de sindicats, ni de patronals... és un projecte de país. Analitzar el moment polític i social a partir d’enquestes, de quins partits pugen o baixen, del que diu aquest o altre líder no serveix per a res. La ciutadania ja ha començat a decidir. Digui el que digui el “seu” partit de referència molts ciutadans ja han pres una decisió.

Volem que el nostre futur, els nostres recursos, les nostres oportunitats siguin a les nostres mans. La nostra és una nació afortunada, que té la sort de comptar amb recursos suficients, persones intel·ligents i una societat més unida del que alguns voldrien i desitjarien. Si ajuntem la riquesa de la nostra terra amb el benestar del nostre poble, podrem crear un país millor. I aquest és l’objectiu. Ens cal la independència perquè no tenim les competències per aconseguir el nostre potencial. Estem limitats en el que podem fer per crear ocupació, per fer créixer l'economia i per ajudar els més vulnerables. Hauríem de tenir una constitució que ens deixés la llibertat de construir una societat millor, i no pas una constitució que ens limita. La nostra política s'hauria de jutjar segons la salut del nostre poble, el benestar del jovent i de la gent gran i la força de la nostra economia. Amb la independència, Catalunya ocuparà el seu lloc com a membre responsable de la comunitat internacional i al mateix temps mantindrà les relacions d’amistat i bon veïnatge amb l’estat espanyol mantenint els forts vincles socials que sempre ens hi uniran. És el nostre deure crear una nació moderna, flexible i dinàmica que s’adapti a aquests nous temps. I ara ho podem fer.  Renovar la democràcia i aconseguir un nou vincle entre el govern i el poble basat en la confiança i la humilitat. Tenim la oportunitat, ara i aquí, de fer una societat estable, amb estructures de benestar sòlides, oberta a l’exterior i de conducta responsable. Aquesta és una missió pacífica i inclusiva per construir un estat que s'adapti a les necessitats del poble i que porti la justícia social i la prosperitat per a nosaltres i per als nostres fills.

Faré, i els que em coneixen ho saben, tot el possible perquè tothom pugui votar, perquè els terrassencs que estiguin pel No puguin defensar els seus posicionaments i puguin fer efectiu el seu vot. Només espero que aquests que durant anys s’han omplert la boca de democràcia i llibertat treballin de la mateixa manera perquè jo pugui fer campanya pel Si i pugui votar.

Terrassa ciutat independentista? Votem i ho sabrem.