Una de “compinches”

 
Vivim un moment difícil en l’àmbit polític, econòmic i social. No és el moment de retrets fàcils ni simples i si el moment de la política. La política, és l’art de dissenyar futurs millors per a tothom i crear els camins per arribar-hi. La política, és buscar els mecanismes per incrementar el benestar de la ciutadania i fer-los reals. És més que evident que els moments no són els millors per fer-ho possible. Crec en una ciutadania adulta i responsable, amb la que cal parlar clar i explicar com veiem les coses i les decisions que prenem. Entenc la desesperació de molts ciutadans indignats amb decisions polítiques difícils de pair, però no accepto que representants polítics amaguin informació a ciutadans que pateixen cada dia les retallades, només per interès partidista.

Sra. Melgares, i per entendre’ns..., vostè i els seus “compinches” saben perfectament que el Govern de Catalunya afronta una manca de tresoreria de gairebé 5.800M€ anuals. L'espoli i el “deute fiscal” per Catalunya acumulat és de 16.409 M€ el 2009 (8,4% del PIB), 289.724M€ pel període 1986-2009. Cal saber, també, que el deute total del sector públic de la Generalitat és de 52.278 M€ i que el pagament dels interessos d'aquest deute per al 2013 és de 2.100M€. Dit això, seria convenient explicar també, que Catalunya genera més de 36.000M€ (sense comptar Seguretat Social), i que tant sols disposa de 19.000M€ per elaborar el seu pressupost ordinari. Segurament, i estic d’acord amb molta gent, no tot és culpa de Madrid. Bàsicament és culpa nostra d’acceptar-ho i no fer res. En això, vostès i els seus “compinches” habituals (PSOE) amb el vist-i-plau de les classes dirigents d’aquest país (CiU) n’han sigut còmplices durant més de 30 anys. És cert que vostès, com no pot ser d’una altra manera, sempre han anat de la ma dels seus “compinches” habituals, però també ho han fet amb “compinches” no habituals (PP) com quan van reformar la Constitució de forma exprés per limitar el dèficit públic, en reformes laborals o passant el ribot a l’estatut amb el seu “compinche” Alfonso Guerra. Ara algun “compinche” seu vol que celebrem a flexibilització del dèficit del 0,7% al 1,2%. Això, per Catalunya, és passar de 4.800M€ de retallades a 3.800 M€, superior a la feta el 2011 i 2012, 3.269 M€. Ja entenc que això els hi fa molta il·lusió, vostè i els seus “compinches”, els habituals i els no habituals, tindran munició per omplir moltes hores, hores que per cert podrien dedicar, si tinguessin alguna idea, ha buscar solucions a la realitat social de Terrassa i que coneixem des de fa més de 5 anys.

Amb totes aquestes dades, Sra. Melgares, entenc el seu malestar i el de molta gent, també el meu, i entenc que vagin al Parlament de Catalunya a queixar-se per les retallades, jo els hi acompanyo. Però si anem al Parlament, aprofitem per reclamar la sobirania immediata. Si no és el cas, millor que us dirigiu a la “Delegación del Gobierno”, que una “compinche” seva els atendrà molt gustosament...