Més places de menjador, més recursos socials

D'aquí a pocs dies signarem amb la Generalitat un conveni pel qual posarem en funcionament unes places de menjador social en els menjadors dels casals de gent gran de la ciutat. Aquestes places, que seran quatre o cinc per casal, ens han de permetre donar respostes a les necessitats de les famílies que, degut a la crisi, es troben amb situacions complicades, fins al punt de tenir dificultats per a poder posar el plat a taula diàriament.
Creiem que aquesta opció és una manera d'evitar l'entrada en una espiral cap a l'exclusió d'aquestes famílies, que fins ara tenien un entorn normalitzat, la qual cosa éss més interessant per a les famílies que en són potencials usuàries oferir-los un recurs que està distribuït en el territori, que és més proper, que té un públic normalitzat i que no implica la creació d’un espai que podria generar un efecte crida o l’estigmatització dels usuaris.
El conveni, que s’ha de signar amb la Generalitat en breu, ha de permetre que es puguin fer servir aquestes places a principis de l’any vinent. Calculem que amb quatre o cinc places per menjador es podria disposar d’unes quaranta places, que cobririen de sobres la demanda que hi pot haver a la ciutat.