Ple d'octubre amb sorpreses!

El ple d'ahir vespre ens va deixar algunes sorpreses, però sens dubte, la més important va ser que per primera vegada en molts anys, els socialistes van perdre una votació.
En una proposta de resolució presentada per l’oposició per a demanar a l’Estat que no incrementi l’IVA, que repercuteix directament sobre les classes mitjanes i baixes, i que els ens locals no hagin de pagar l’IVA, tots els grups de l’Ajuntament van votar a favor, excepte el PSC, que es va quedar sol. La proposta es va aprovar.
Vam votar a favor de no incrementar l’IVA perquè qui patirà l’increment seran sobretot les famílies amb rendes mitges i baixes, no les famílies amb rendes altes o altíssimes, que no ho patiran directament. Cal que la política fiscal sigui progressiva i entenem que una pujada de l’IVA no és una mesura que garanteixi la progressivitat.
Però crec que el més important d’aquesta votació ha estat el fet que s’hagi fet evident la debilitat del PSC per ell sol. El govern de la ciutat és fort perquè és de coalició; el PSC és el partit més votat, però no és l’únic partit de la ciutat i és important que en siguem conscients.
A vegades tenim un cert complex d’inferioritat que hem de superar i que hem de fer servir com a estímul per a créixer.