El Principal de Terrassa als pressupostos de l'Estat

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Terrassa, a través del grup d’ERC al Congrés dels Diputats, hem entrat una esmena als Pressupostos de l’Estat per tal que aquests recullin una partida pressupostària que es destini a les obres del Teatre Principal.
La remodelació i entrada en funcionament d’aquest teatre és un dels projectes importants de la ciutat de Terrassa, ja que, aconseguir aquesta esmena als Pressupostos és important per la ciutat perquè el Principal serà una infrastructura cultural pública de primer nivell, que aportarà beneficis directes i indirectes a la ciutat.
L’esmena que ERC ha presentat és per un import de 3 milions d’euros. Des de l’Ajuntament de Terrassa, juntament amb altres administracions, destinem molts diners a aquest projecte i creiem que en la discussió dels pressupostos de l’Estat és important fer-lo entrar. Invertir en el Teatre Principal és apostar per la cultura, per la indústria cultural, especialment en una ciutat com Terrassa, que ja té una important tradició teatral i que compta amb l’Institut del Teatre.
Pensem que el Teatre Principal enforteix i consolida un eix cultural molt potent en el que també hi juga un paper important el cinema Catalunya, el teatre Alegria, passant per entitats com Els Amics de les Arts, la Jazz Cava o la Faktoria d’Arts.
La cultura i les arts escèniques en sortiran molt reforçades i ens permetran seguir creixent en polítiques culturals públiques de primer nivell. A més, podem superposar a aquest eix creatiu un altre eix, el formatiu, compost per l’Institut del Teatre, l’ESCAC i el Campus Vallparadís.
Crec que la connexió entre aquests dos eixos ens hauria de donar l’oportunitat de situar-nos en l’excel•lència en el camp de les polítiques culturals, que haurien de ser uns dels trets diferencials de la nostra ciutat.
Estem convençuts que és una esmena que s'aprovarà amb la complicitat del grup socialista català al Congrés, encara que pateixi alguna modificació.
És necessari que des de l’àmbit local expliquem quines són les nostres necessitats i el millor sistema per fer-ho és durant la negociació dels pressupostos.