Convivència no és coexistència

Des del servei de Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament de Terrassa hem posat en marxa aquesta setmana un estudi al barri de Can Tusell per analitzar els problemes de convivència més comuns del barri. Amb la col·laboració de Creu Roja i de la Generalitat de Catalunya es realitzaran entrevistes a tots els presidents i presidentes de les comunitats de veïns dels edificis privats, de titularitat municipal i d’Adigsa que integren el barri i amb aquest material s’elaboraran propostes de sensibilització per fomentar la convivència ciutadana.
L'objectiu és aconseguir que la convivència no sigui coexistència; és a dir, no es tracta de promoure la tolerància, sinó de promoure un conjunt de conductes i comportaments que tots i totes compartim. Els conflictes de convivència es poden evitar si sabem què genera aquests conflictes i, per tant, podem modificar els comportaments que tota la comunitat considera no desitjables.
La segona fase d’aquest estudi, i amb els resultats de les entrevistes a la mà, es visitaran porta per porta tots els habitatges del barri, en total 866, i es traslladaran als veïns els punts més importants de l’estudi.