Més català per a persones nouvingudes al Districte IV

Des de l'Àrea d’Acció Social i Drets Civils i amb el Consorci de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Terrassa, que dirigieix el company Màrius Massallé, hem posat en funcionament, una vegada més, un programa de formació de català, basat en l’autoaprenentatge, per a persones nouvingudes a Terrassa al Districte IV.
El programa inclou l’accés a una aula multimèdia per aprendre català de forma individual i la assistència a les sessions de suport al autoaprenentatge, amb les que és treballa el llenguatge oral en grups de 15 persones.
Aprendre el català és un dret i tenir drets és propi dels qui volen participar del seu entorn amb peu d’igualtat, i no hi ha drets de primera ni de segona. Hem de tenir clar que el català és una llengua d'oportunitats. Creiem que la llengua catalana és el que permetrà a les persones nouvingudes i a les que ja fa anys que són aquí no només sentir-se part de la nostra comunitat, sinó també, i sobretot, tenir l'oportunitat d'accedir a una millor qualitat de vida.
Des d’Esquerra i des del govern de la ciutat, seguim treballant i apostant pel català com a llengua d’acollida i com a llengua vehicular en el procés d’integració de les persones recent arribades a la nostra ciutat i per això busquem les fórmules per a fer-ho senzill, proper i amè.