Reunió amb entitats del tercer sector per donar informació sobre el Pacte per la cohesió davant la crisis signat a Terrassa

Aquest dimecres m’he reunit amb les entitats del tercer sector de la ciutat i membres de la Xarxa Taleia. L'objectiu de la trobada, que ha tingut lloc a Foment de Terrassa, ha estat compartir amb les entitats la posada en marxa de les accions dirigides a la creació directa d'ocupació temporal per a persones sense subsidi i nivell de renda familiar baixa. Aquestes accions estan emmarcades dins el Pacte de Terrassa per la cohesió davant la crisi, que van signar totes les forces polítiques municipals el passat 21 de juliol.
A la reunió, he explicat a les entitats de la Xarxa Taleia, que tindran la oportunitat de seleccionar al voltant del 10% de les persones que es contractaran dins del Pla d'Ocupació Municipal. Aquest pla preveu 257 contractes durant el 2009. La resta de les contractacions les gestionarà directament Foment de Terrassa.
A l'hora de fer la selecció, les entitats hauran de seguir els criteris de valoració previstos en el pla. Els col•lectius prioritaris als quals van adreçades aquestes accions d'ocupació són persones en atur amb càrregues familiars i sense subsidi d'atur, persones aturades majors de 45 anys, amb especials dificultats d'accés al mercat laboral, dones que han patit situacions de violència de gènere, persones amb discapacitat i joves amb dificultats d'inserció.
Les entitats del tercer sector i els membres de la Xarxa Taleia que han estat presents en la trobada d'avui són Càritas Terrassa, Creu Roja, Associació Alba, Integralba, AIDE, Teixidors, SCCL, Grup Esplai la Fàbrica, Heura del Vallès, CCOO, UGT i CECOT.