On es la noticia?

Avui un diari dedica part de la portada, amb foto inclosa, a Esquerra Republicana de Catalunya i al seu President i proper cap de llista Joan Puigcercós. La noticia s’emmarca dins la polèmica dels informes contractats pel govern de la Generalitat de dubtosa utilitat. L’especial interès que demostra el mitjà en qüestió de vincular en Joan Puigcercós en tota aquesta polèmica és, si més no, sospitosa. En portada la foto del Joan Puigcercós al costat del Joan Puigcercós de “Polònia”. El titular “Puigcercós va pagar un informe que qüestiona la seva imatge a Polònia”. Pervers, malintencionat i decebedor per diversos motius.
Primer perquè intenta vincular d’una forma clara en Joan Puigcecós amb la polèmica dels informes, no fos cas que el futur cap de llista d’ERC, en quedés exempt per no ser en el govern en aquests moments.
Segon perquè quan llegeixes la noticia veus que l’informe no és per valorar la imatge que Polónia dona del Joan. Per això no cal un informe! sinó que queda clar que és un informe per millorar el prestigi del departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, i que acaba diagnosticant que el departament “és complex”, ”atomitzat” i amb un nom que no ajuda a clarificar el missatge.
I tercer, perquè tot i la foto i el titular, queda molt clar que pels auditors del Gabinet Tècnic d’Auditoria i Consultoria SA, als quals va correspondre analitzar els informes de Governació, aquest estudi estava ajustat pel que fa al preu, va ser útil i no el podia elaborar personal de la Generalitat
On es la noticia? Tot si val?

Dit això no em puc estar de demostrar la meva indignació, la meva decepció per tot aquest afer. Nosaltres, ERC, no som ni millors i pitjors que els altres; però si que som diferents i estem aquí per avançar en la construcció d’un país socialment més just i nacionalment més lliure. I per fer això hem de ser capaços de posar en valor el servei públic, de treballar perquè l’administració pública catalana sigui un model i un exemple d’eficàcia i eficiència; de gestió implacable del diner públic i de respecte cap a la ciutadania. La modernitat, la transparència, l’agilitat administrativa, la proximitat, la informació, l’eficiència i eficàcia son valors clarament republicans i democràtics. En definitiva aquests son els nostres valors, valors republicans que potser no ens fan ni millors ni pitjors, però si diferents i no els hem de perdre.