“Estic fins els collons!!”(amb perdó)

Estic fins els collons (amb perdó) d’obrir el diari i veure noticies relacionades amb ERC que, en el millor dels casos, només interessen a ERC. Som davant d’una crisis de model, de model econòmic, social, productiu i medi ambiental. Una crisis d’abast incalculable, global i transversal, que provocarà canvis socials inevitables i necessaris. L’atur i les necessitats socials, augmentant dia rera dia i uns quants “mindunguis”, sota una suposada defensa de les essències pàtries, és dediquen a parlar de les seves “cosetes”. Em sembla una pèrdua de temps que ERC faci un referèndum intern sobre el finançament, però el congrés així ho va decidir, i tenim els mecanismes interns per demanar-lo, negociar-lo etc… Si utilitzem, però, mitjans públics per interessos privats és que no entenem res de res. Per que quedi clar: QUE ERC FACI O NO UN REFERENDUM PER DECIDIR EL POSICIONAMENT DEL PARTIT EN RELACIÓ AL FINANÇAMENT, NO INTERESSA A NINGÚ!!!

En canvi, POT INTERESSAR A ALGÚ, que un partit amb responsabilitats de govern, al país i a moltes ciutats, com és ERC, treballi en aquests moments:
1.- per marcar objectius clars i ambiciosos que passin per pensar i construir un futur millor, més sostenible, que faci front als grans reptes socials, econòmics i medi ambientals que tenim davant nostre, al mateix temps que busca solucions, que dona resposta a un present complex, exigent i competitiu.
2.- per treballar per no seguir perpetuant les diferències socials; per canviar una política industrial basada en la gran empresa estrangera que precariaritza el mercat laboral sota la façana d’una suposada solvència.
3.- per fer front a un canvi de model en el sistema financer, desfasat, poc útil que et deixa un paraigües quan fa sol i no quan plou.
4.- per fer pedagogia i explicar que hem de canviar aquest model de vida que ens destrueix a nosaltres i al nostre entorn.
Etc, etc,…en definitiva que demostrem SER ÚTILS.

Companys, quan parlem de construcció nacional, parlem precisament d’això, de la capacitat de construir país donant resposta als ciutadans; de la capacitat, la voluntat i sobretot la valentia de mirar més enllà sense perdre de vista l’avui. De gestionar el present de tothom, preparant un futur compartit; de seguir treballant per posar en valor els nostres trets diferencials, d’escoltar bé les veus que ens arriben de la societat i de gestionar les pressions socials convertint-les en benzina per donar resposta al màxim d’aspiracions. No dimitim ni de la voluntat de construir nacionalment el país, ni de la voluntat de fer un país socialment més just i més sostenible.
Que el futur no ens faci perdre el present; que el present no ens hipotequi el futur.

Bones vacances.

Salut.