Terrassa no s’ha d’emmirallar en ningú per definir el seu model de ciutat

Crec que en relació a l'aeròdrom i a la proposta que se'n faci un a Terrassa, hem de tenir clar que una cosa és voler ser capital, dibuixar un projecte engrescador i amb futur i una altra de diferent és caure en el provincianisme i voler ser o competir amb Sabadell. Dic això en relació al projecte d’aeròdrom que es va anunciar sense haver estar debatut en les reunions de govern. No podem valorar el projecte d’aeròdrom, perquè no el coneixem en detall; només se n’ha parlat en una reunió i per sobre. Entenem, que si les condicions fossin bones, en podriem parlar, però crec que moltes vegades, el Sr. Navarro i el PSC, dibuixen projectes de curta volada (mai millor dit), i una mica provincians. Si el nostre mirall ha de ser una altre ciutat, aquest no és el nostre projecte. Si hem de tenir òpera, això si, de petit format (qualsevol expert en opera els dirà que això és voler i no poder) perquè Sabadell la tenen; si hem de tenir un aeròdrom perquè ells el tenen; si hem de tenir un Corte Inglés perquè ells el tenen, aquest no és el meu projecte, ni és un projecte ambiciós d'una ciutat lider. Aquest no és el meu projecte de ciutat.
Sr. Navarro, la capital del país és Barcelona i no cal que discutim amb Sabadell sobre quina de les dues ciutats ha de liderar el futur de la comarca del Vallès Occidental; no hem de ser iguals, hem de ser complementàries; competitives; hem de saber sumar esforços perquè el Vallès Occidental sigui un dels motors de Catalunya.
Nosaltres, des d'esquerra, treballem per fer de Terrassa la primera ciutat de Catalunya en qualitat de vida i no la segona o la tercera, en nombre d’habitants.