Terrassa amb el Pacte Nacional per a la Immigració

Avui hem celebrat a Terrassa la jornada de tècnics, càrrecs electes i entitats del procés participatiu del Pacte Nacional per a la Immigració. Terrassa ha donat suport a la iniciativa de la Secretaria per a la Immigració en el procés de redacció del Pacte Nacional per a la Immigració. Felicitem, també, a la Secretaria per la feina feta fins a dia d’avui que ens ha portat a un document de bases que donarà pas a al document final, el Pacte per a la Immigració. Estem tots d’acord, que ens cal un document a nivell nacional que, per un cantó, estableixi unes pautes de caire general i, per un altre, aprovi mesures concretes que solucionin part dels problemes que tenim al territori.

En aquest sentit, és positiu que des de la Secretaria per a la Immigració s’hagi plantejat aquesta fase participativa a diferents punts del territori català. D’aquesta manera podran recollir l’experiència d’aquells professionals que ja fa anys i normalment amb poc recursos, treballen per a la integració de les persones nou vingudes.

Només cal esperar que el debat sigui fructífer, que el document que n’acabi sortint ens el puguem sentir tots nostre i, sobretot, que sigui d’utilitat i aporti nous recursos al territori.