Acte d'en Joan Ridao a Terrassa

Us faig un breu resum de l'acte que diumenge 24 de febrer vam fer dins la campanya d’Esquerra per al Congrés dels Diputats. A la sala d’actes del Casal de barri de Sant Pere, més de 150 persones de Terrassa i també del Vallès, es van ajuntar per veure i sentir a Joan Ridao, cap de llista d’Esquerra a les eleccions generals del proper 9 de març.
L’acte, que va comptar també amb la intervenció d’en Lluís Soler, candidat de la comarca i les paraules de presentació de Sílvia Grau, vicepresidenta de la secció local d’Esquerra de Terrassa, va servir per encoratjar a tots els presents a anar a votar, a no quedar-se a casa el dia 9 de març, i sobretot a que cap vot sobiranista vagi a parar a un partit que no ho sigui. El grup parlamentari d’Esquerra al Congrés dels Diputats ha de poder seguir fent pressió i tenir capacitat d’influència per negociar cara a cara amb el govern espanyol els temes que interessen i afecten Catalunya.
Ridao va instar els diputats de CiU, el PSC i ICV-EUiA a treballar junts a Madrid i constituir una «assemblea de parlamentaris». El republicà va replicar així les crítiques de Duran i Lleida, que va acusar Esquerra de dividir el catalanisme en demanar el vot dels sobiranistes de CiU. Ridao va proposar als diputats catalanistes que consensuïn l'endemà de les eleccions un acord de mínims per defensar plegats un nou finançament que posi fi a l’espoli fiscal i la millora de les infraestructures.
Ridao també va recordar que el govern socialista no ha reconegut encara la independència de Kosova, i va afirmar que “Espanya s'assembla cada dia més a Sèrbia, i que cada dia Moratinos i Zapatero s'assemblen més a Putin.