Tranquil, Rajoy, tranquil...

En relació a les declaracions de Mariano Rajoy, president del PP i candidat a les eleccions espanyoles del proper 9 de març, i com a Tinent d'Alcalde, em sembla que les declaracions de Mariano Rajoy atempten contra l’ordenament jurídic vigent, pel qual s’ha d’aplicar el mateix codi al mateix delicte. No es poden regular, segons els codis vigents, expulsions vinculades a petits delictes, perquè se’ls aplicaria una legislació diferents a les persones amb nacionalitat espanyola. O fa referència a que hi haurà dos codis diferents, aplicables segons uns siguin de nacionalitat espanyola i d’altres de nacionalitat de fora? I en cas de persones que pertanyin a l’àrea Schengen i que tinguin llibertat d’establiment de residència, sense necessitat de permís, què farà? Aquesta proposta és completament irrealitzable, donat que no només caldria canviar les lleis, que és viable, sinó aplicar-les en funció de la nacionalitat de les persones, la qual cosa, potser no contravé la Constitució Espanyola, norma sagrada per al senyor Rajoy, però evidentment és contrària a la Declaració Universal dels Drets Humans.

El Govern de la Generalitat de Catalunya està desenvolupant la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i les Retornades a Catalunya, que en aquest moment en tràmit d’aprovació, i que posa com a base la vinculació entre integració i drets de ciutadania però en cap cas, i seria contrari a dret, la nacionalitat i els drets socials.
Les declaracions de Rajoy no deixen de ser una manipulació d’un sentiment existent, petit, però real, que porta a declaracions demagògiques i perilloses. No es pot anar fent aquest tipus de discurs si no es vol generar una fractura social gravíssima que seria molt difícil de recompondre. Si les persones immigrades votessin, segur que Rajoy no faria aquest discurs. Per tant, no és res més que dir coses que unes quantes persones volen sentir, per poder esgarrapar un seguit de vots.
A Terrassa tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament van signar ja fa dos anys el Pacte per la Ciutadania, que ara s’està desenvolupant, des de la Tinència d’Alcadia d’Acció Social i Drets Civils en un Pla Estratègic de Ciutadania. És per això que entenc que aquest tipus de declaracions estan completament fora de lloc a Terrassa sempre, especialment on tots els partits vam signar aquest acord. Crec que l’actuació de Rajoy està fent, encara més, que la gent es miri els polítics com a éssers cridaners, capaços de dir qualsevol barbaritat, encara que sigui contradictòria amb les seves pròpies declaracions de mesos anteriors, senzillament per esgarrapar alguns vots. O ja no se'n recorda de quan va considerar absurda i frívola la proposta de CiU durant les eleccions nacionals del contracte social dels immigrants?