Primers pressupostos

Els pressupostos del 2008, els primers d’aquest mandat, són la concreció més propera a la realitat, voluntat, prioritats i objectius del govern. D’on volem, i de moltes vegades on podem arribar. Uns pressupostos que donen resposta a la primera eina política, el Pla de Mandat.

Son uns pressupostos de compromís amb la ciutat i amb la seva gent. Com ha de ser. Nosaltres fem política, no gestionem un pressupost. Marquem objectius, prioritats; marquem línia política i, després, hi destinem els recursos.

Gestió eficient, eficaç i transparent dels recursos, evidentment, però nosaltres, el govern, no som una gestoria. Nosaltres fem polítiques per gestionar el dia a dia, i fer realitat un futur millor per a les persones que viuen a Terrassa. Amb uns recursos limitats, i que depenen no només de la capacitat recaptadora de l’Ajuntament, sinó també, i en augment, de les transferències que rebem d’altres administracions. Tenim uns ingressos ajustats a la realitat econòmica de la ciutat, tenim una despesa ajustada a la realitat d’ingressos. No podem estar sempre en contra d’augmentar taxes i impostos, i en canvi demanar gastar i invertir més, i no val amagar aquesta contradicció amb el discurs de la gestió eficient dels recursos exigida per tots.

Són uns pressupostos amb prioritats clares. Fomentar les polítiques de cohesió i inclusió social, i de treballar per la igualtat d’oportunitats de totes les persones, nascudes aquí, o vingudes de més enllà. Un augment del 12,96% per ciutadania i drets civils és una aposta clara pel foment de la convivència, la cohesió social com a garantia de construcció conjunta de la ciutat. Un augment d’un 12, 27% en serveis socials que consolida l’augment indiscutible i demostrable dels darrers anys en aquest camp, no per seguir en la línia d’universalització d’aquests serveis, sinó per a donar resposta a la ja nova realitat. Una resposta, que ni podem ni volem donar sols.

En definitiva, són uns pressupostos que fan de Terrassa una ciutat més capital, capital del seu entorn i referent del país, d’unes polítiques municipals de progrés.