Terrassa acollirà diverses activitats aquest diumenge per col·laborar amb la Marató de TV3

La comissió Terrassa per a la Salut Cardiovascular ha organitzat un ampli programa d'activitats per col•laborar amb la Marató de TV3 que se celebrarà aquest diumenge, 16 de desembre
Aquesta plataforma s'ha creat recentment coincidint amb la Marató, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de prevenir les malaltes cardiovascular que, actualment, són una de les principals causes de moralitat. La comissió ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa tant per a la seva constitució com per a la preparació de les activitats de diumenge.


El programa començarà a les 10h amb una cursa i una passejada pel Parc de Vallparadís, que començarà al Torrent Monner i finalitzarà al Jardí de les Percepcions. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer als centres cívics municipals, al Centre Excursionista de Terrassa, a la Biblioteca Central, a l'IMCET, a Esports Kñera i a la Unió Atlètica de Terrassa.


Entre les 11 i les 18h, les activitats tindran lloc al Raval de Montserrat, on s'instal•laran diverses carpes per difondre i promoure conductes i hàbits de vida cardiosaludables. Per aquest motiu, hi haurà estands sobre alimentació (informació de com ha de ser una dieta equilibrada), tabac (consells, test del monòxid de carboni i informació per a la deshabituació de l'hàbit tabàquic) i risc cardiovascular (medició de pressió arterial, perímetre abdominal, glucosa i capil•lars). Hi assistiré en aquestes activitats, com a tinent d'alcalde d'Acció Social i Drets Civils, juntament amb la regidora de Serveis Socials, a les 12.30h.


Al llarg del dia, també s'informarà sobre els beneficis que comporta fer exercici físic regularment i hi haurà quatre exhibicions sobre possibles activitats:
• De 12 a 12.30h: "Mou el teu cor amb HIP-HOP" per a infants i joves.
• De 12.30h a 13h: "Classe d'estiraments per a persones adultes.
• De 16.30h a 17h: "Mou el teu cor amb HIP-HOP" per a infants i joves
• De 17 a 18h: "Mou-te ballant"


Al llarg del dia, els infants de 3 a 12 anys podran participar en el concurs de dibuix "Vida sana, Cor sa" al Raval de Montserrat. El lliurament de premis tindrà lloc a les 17.30h.


Totes aquestes activitats estan organitzades per la comissió Terrassa per a la Salut Cardiovascular, amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Grup Mutua de Terrassa i MUTUAM; i amb la col•laboració de la Fundación Española del Corazón, la Sociedad Española del Corazón, LIFESCAN, QSport, Laboratoris Pfizer, Diari de Terrassa, Centre Excursionista de Terrassa, Unió Atlètica de Terrassa, Voluntaris Terrassa, Flora, El Punt, Nous de California, Educa, Creu Roja, Childtopia, Obra Social Caixa Terrassa, Veri, CONDIS i Comerç Terrassa Centre.