L’acció social des del món municipal

Els municipis són el primer espai de socialització política i de prestació de serveis a les persones. Això vol dir que, fins i tot quan no en tenim les competències, hem de donar resposta a les necessitats que ens plantegen les persones que viuen a les nostres ciutats, vinguin d’on vinguin, parlin el que parlin i resin a qui resin.

La voluntat de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils és fer de les polítiques socials la garantia de la igualtat d’oportunitats. La igualtat d’oportunitats no és l’objectiu final. És el punt de partida del dret a decidir, del dret a una vida plena, el dret a la llibertat, el dret a escollir quina vida es vol viure i com es vol viure. De decidir quina família es vol formar i estimar, de decidir on es vol viure i com, de decidir quina vellesa volem tenir.

Aquest és un pas molt important per garantir que les polítiques socials, que els drets de les persones, les polítiques toves, es posen per davant de les polítiques tradicionalment dures. Perquè l’esquerra nacional, el país compromès, es construeix, sobretot, des dels municipis.