Cursos de llengua Darwuka-Chebb

El passat 19 d'octubre vaig tenir el plaer de presentar la 16ena edició dels cursos de llengua del projecte Darwuka i Chebb, junt a Marià Gàllego, President de Creu Roja.
La llengua és el principal vehicle de comunicació entre les persones. Però no és només això. És també l’element d’identitat d’una cultura, d’una nació, i esdevé per això mateix vehicle de cohesió social, d’integració, de sentiment de pertinença, d’acollida.

Conèixer el català és imprescindible per viure i treballar a Catalunya amb igualtat d’oportunitats. Més enllà que m’agradi més o menys la realitat és que podeu viure només en Castellà a Terrassa, però és el Català, llengua d’igualtat, llengua d’oportunitats, que us ajudarà a trobar una feina, ha millorar en la vostra vida professional, social, de relació i de comunicació.

La història de la immigració a la nostra ciutat ha estat la història d'un èxit quant al grau de cohesió i convivència social que s'ha aconseguit, malgrat que les condicions han estat sovint dures, tant per a les persones nouvingudes com per a la pròpia societat d'acollida.

Els programes compartits i de col•laboració entre les institucions i la societat civil, en aquest cas la Creu Roja, constitueixen la base per a un bon treball en xarxa, que permeti millorar i fer créixer els recursos i serveis destinats a assolir una acollida integral i una bona convivència.

És per això que donem suport a iniciatives com el Darwuka i el Chebb. Any rera any, aquests projectes ha anat creixent i s’han sistematitzat i avui ja són un gran projecte referent a la ciutat de Terrassa.
En aquest sentit, voldria felicitar especialment les persones que hi ha al capdavant del projecte, tant als professionals com els que hi participen voluntàriament, sense l’esforç dels quals aquests projectes no existirien tal com estan configurats avui dia.

I animar, encoratjar als alumnes per a què continuïn fent aquest esforç, un esforç que els serà sobradament recompensat en la seva vida diària i que nosaltres valorem especialment.

No voldria acabar sense agrair a la Parròquia de la Santa Creu la seva col•laboració pel que fa a les instal•lacions. No podem oblidar que aquest espai està facilitant el creixement dels serveis que ofereix la ciutat a les persones que hi arriben.