En Navarro i El Corte Inglés .

La veritat, estic sorprès per les declaracions de Pere Navarro en relació a la instal·lació d’un equipament comercial de les característiques del Corte Inglés a Terrassa.

Sembla que els socialistes no recordin que l’antic Departament de Consum, Comerç i Turisme, que ara és el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, mitjançant el PTSEC va determinar no permetre la implantació de grans superfícies comercials (més de 20.000 m2) al terme municipal de Terrassa, i això inclou el Corte Inglés i qualsevol equipament de les seves característiques.

Nosaltres volem un comerç independent fort i de proximitat. La nostra política comercial es basa en la defensa del model de comerç ciutadà, el model de comerç mediterrani, molt lligat a la proximitat i al carrer, que genera sinèrgies amb els projectes de rehabilitació dels centres històrics i amb els eixos comercials, que són impulsats i constituïts, majoritàriament per aquest comerç independent. Els eixos comercials de barri, el teixit comercial de proximitat, permet la interrelació amb els veïns. Per a Esquerra, el comerç fa ciutat; el comerç independent és el futur.

Aquesta insistència en voler el Corte Inglés, des del nostre punt de vista, només pot ser que els socialistes es trobin en un cul de sac i hagin de buscar una sortida ràpidament: no tenen cap mena de proposta nova en matèria de comerç i han hagut de sortir amb unes declaracions que són buides de contingut, ja que no hi ha possibilitat real de dur-ho a terme. És un brindis al sol i volen amagar que no tenen un projecte propi de comerç de ciutat.

La insistència en aquest assumpte comença a semblar aquells nens que es passen la vida demanant l’escalèxtric als reis, però que mai no l’arriben a tenir.