PRESSUPOSTOS SENSE FONAMENT

Isaac Albert: “És complicat negociar uns pressupostos sense un pla de mandat que ens expliqui els objectius”

Isaac Albert reclama rumb polític per definir els pressupostos 2016
Isaac Albert reclama rumb polític per definir els pressupostos 2016
Oberts a negociar però crítics amb la proposta de pressupostos de l’equip de govern. El portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, ha lamentat haver de negociar uns projecte pressupostari pel 2016 sense idees i continuista.
Una manca de projecte de futur que, segons Isaac Albert, és conseqüència de la situació de col·lapse polític en que es troba el govern de la ciutat. “Han passat més de 100 dies i encara no hi ha pla de mandat, falten noms a l’organigrama tècnic i el govern no sap políticament cap on porta la ciutat”.
Segons el portaveu d’ERC-MES, el lògic seria definir els objectius i després elaborar els pressupostos, no agafar un any més els comptes de l’any anterior i treure’ls la pols per, un cop fets, inventar un titular. “Cal prendre decisions i fer-ho sobre uns principis sòlids. Per on vindran els ingressos i com prioritzarem les despeses”.
En aquest sentit, ERC-MES, ha afirmat que un bon punt de partida de la negociació seria que el debat de pressupostos i ordenances fiscals es fes conjuntament en un sol ple: “Sabem que el calendari és difícil, però no pots afirmar que vols fer determinades accions i no explicar als ciutadans que manquen ingressos per fer-ho”.
Un diàleg amb la ciutadania que, segons Isaac Albert, es preveu molt limitat malgrat la seva necessitat. “Terrassa és una de les ciutats amb una pressió fiscal municipal més baixa i cal invertir per aconseguir la ciutat que volem. Ara, no pots pujar taxes sense explicar-ho als ciutadans i deixar-los participar”.
Amb tot la coalició independentista ha afirmat que malgrat no aprovar aquests pressupostos, estan oberts a facilitar-ne l’aprovació. Un punt al que s’espera arribar sempre i que l’equip de govern respongui i prengui les decisions que la ciutat requereix.