TERRASSA, CIUTAT D’ACOLLIDA

Els nostres valors són de terra d'acollida, com evidència el passat més recent d'aquest país i especialment d'aquesta ciutat

Des d'ERC-MES Terrassa reclamem un paper actiu de la ciutat en la crisi humanitària dels refugiats a Europa. Davant titulars cada cop més esfereïdors sobre la crisi migratòria a les fronteres d’Europa i el trist paper dels estats per donar resposta als refugiats de conflictes com el sirià, ERC-MES Terrassa reclama que la nostra ciutat, un cop més, demostri el seu potencial solidari per ajudar a aquells que més ho necessiten. 

Els nostres valors són de terra d’acollida, com evidència el passat més recent d’aquest país i especialiment d'aquesta ciutat, Terrassa. Uns valors als quals s’ha de sumar la necessitat de recordar el nostre propi passat. No podem oblidar com la resta del món va tractar els catalans l’any 39, quan van haver de fugir. Un deute moral que el país i la ciutat ha d’assumir amb les persones refugiades. 

Les nostres relacions internacionals i la cooperació del nostre país i també les de la ciutat de Terrassa, són exemplars i reconegudes arreu i aquesta és la manera com Catalunya i Terrassa vol formar part del món. Som terrassencs,que és la nostra manera de ser catalans; i som catalans, que és la nostra manera de presentar-nos al món. És per això que demanem al govern de la ciutat i a la resta de partits polítics treballar conjuntament per crear mecanismes, oferir solucions i sumar-nos a qualsevol iniciativa encaminada a ajudar a aquells que a dia d’avui fugen de la barbàrie.