Notícies

Els regidors d’Esquerra-MES segueixen treballant per fer possible el canvi a Terrassa

Presentació de l'acord pel canvi a Terrassa
Presentació de l'acord pel canvi a Terrassa

 El passat dimecres 3 de juny, l’assemblea d’ERC a Terrassa va demanar per unanimitat als seus regidors que treballessin per fer possible el canvi a la ciutat fins al proper dia 13 de juny. Avui, ERC i TeC han presentat un document que posa de manifest un acord per oferir una alternativa real al continuisme del PSC.
 

Avui, davant del Mercat de la Independència, Isaac Albert i Xavi Matilla han presentat un document amb el qual exposen un projecte comú de canvi per a Terrassa, sobre uns eixos comuns, que és l’alternativa possible i real al continuisme que representa el PSC.
 
Per les dues formacions, “les passades eleccions municipals han expressat a les urnes una ferma voluntat de canvi, a través del vot a diferents forces polítiques que hi han apostat de manera decidida. Ara és imprescindible que aquestes forces construïm un espai polític que lideri aquest canvi”.
 
Amb aquest document es fa un exercici de transparència davant de la ciutadania, explicant el projecte compartit, amb una voluntat clara de confluència per tal de donar una resposta concreta a allò que els ciutadans i les ciutadanes van expressar a les urnes amb el seu vot, prenent la veu de la demanda ciutadana, que el passat 24 de maig va demanar canvi, i posant les bases per fer possible aquest canvi.
 
Les forces polítiques que impulsen el canvi coincideixen en els quatre eixos principals que han de ser la prioritat del futur govern de Terrassa:
 
1.Lluitar contra l’exclusió i la vulnerabilitat social, per sortir tots plegats de la crisi sense deixar ningú pel camí.
 
2. Impulsar un nou model econòmic i de ciutat inclusiu, equitatiu, sostenible i que proporcioni igualtat
 
3.Organitzar un Ajuntament del segle XXI per construir democràcia, ciutadania i comunitat, tot afavorint l’apoderament, l’autonomia i la cooperació de les persones i els col·lectius, entre ells i amb les institucions i organitzacions.
 
4.Facilitar des de l’Ajuntament el dret a decidir de la ciutadania, donant suport al procés constituent que promogui el Parlament de Catalunya i a l’exercici de la sobirania del poble català.

 
L’oportunitat històrica de transformar la ciutat i també el país
 
Amb aquest document, ERC i TeC també es comprometen a donar suport en el procés sobiranista del poble català, fent de Terrassa un actor protagonista en l’exercici del dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes i de la sobirania del poble de Catalunya. Les dues formacions es comprometen als següents punts:
 
1. Volem que el govern sortint del 13 de Juny sigui favorable a un escenari de ruptura democràtica i d'inici d'un procés constituent a través de l'exercici de la sobirania popular.
 
2. Promoure i donar suport a les campanyes que puguin realitzar-se per a reforçar el caràcter constituent de les properes eleccions. Constatem la urgent necessitat de passar de la declaració de sobirania al seu exercici
 
3. Liquidar tots els impostos que abona l’Ajuntament a l’Agència Tributària de Catalunya.
 
4. Donar suport a les accions que el Parlament de Catalunya pugui prendre per constituir la República Catalana.


Podeu consultar el document amb l'acord pel canvi a Terrassa aquí