Notícies

I. Albert: “Destinarem el 5% dels ingressos per la creació i gestió d’un pla de xoc per minimitzar els estralls de la crisi a la ciutat”

Esquerra-MES i les JERC de Terrassa presenten un model de ciutat basat en la reindustrialització com a motor per fer de Terrassa un pol industrial i econòmic del nou país.

Ahir, dijous 21 de maig, Isaac Albert, candidat a l’alcaldia per ERC-MES, i Eduard González, cap de llista de les JERC i número sis de la candidatura d’Esquerra-MES, exposaren, davant de la Casa Baumann, quin model de ciutat, a nivell econòmic i laboral, presenten.
El primer objectiu és reactivar la ciutat i impulsar-la en la sortida de la crisi. Per això, en paraules d’Albert, “destinarem el 5% dels ingressos propis municipals, en el període 2016-2019, per a la creació i gestió d’un pla de xoc adreçat a minimitzar els estralls de la crisi a la ciutat. Quest pla de xoc tindrà tres línies de treball complementàries: increment dels ajuts socials d’urgència i de lluita contra la precarietat en l’habitatge, formació bàsica de caràcter professionalitzador que asseguri uns estàndards mínims d’ocupabilitat a tota la població, i suport i finançament a la creació de projectes d’economia social i cooperativa”.
Eduard González explicà que volen “ser un referent en la formació dual, àmplia i diversificada, que nodreixi de grans professionals les empreses que vindran o que crearem. Això també passa per creure realment en la Universitat que tenim, integrant els seus alumnes en la ciutat per a què hi facin vida s’hi acabin quedant. Els estudiants són el futurs professionals i, per tant, representen el futur de Terrassa.” I aquest futur, segons González, passa per reindustrialitzar la ciutat i resituar-la com a pol industrial i econòmic del nou país, basant-la en la recerca i la innovació.
Finalment, Albert instà “els 44.000 terrassencs i terrassenques que votaren Sí Sí el passat 9 de novembre, a anar a votar aquest diumenge. Aquestes eleccions municipals no es poden entendre sense el procés nacional que viu el país i la República catalana la construirem entre tots i totes des de baix, des de cada vila i ciutat. Per tant, les eleccions municipals del proper 24M són, en definitiva, la primera volta de les del 27S i ens cal fer de Terrassa una ciutat d’esquerres, republicana i independentista que no giri la cara al país.”