• ORDENANCES: “RESPONSABLES, SÍ. XECS EN BLANC NO”

  Hem aconseguit frenar la pujada de residus i marca principis més justos per les bonificacions Amb la majoria d’esmenes presentades aprovades i amb ganes de treballar per uns comptes justos per a la ciutat, ERC-MES ha optat per abstenir-se a l’aprovació provisional de les Ordenances Municipals per al 2016. Dit això, responsables si. Xecs en blanc, no. I és que des d’ERC-Mes entem l’aprovació d’ahir com un pur tràmit que obre un mes i mig fins al ple de pressupostos del dia 22 de desembre.

 • La lluita contra l’exclusió implica noves formes de fer política

  Una nova forma de fer política i d’acostar-se a la realitat social de la ciutat de Terrassa és possible i indispensable. És més que evident que cal gestionar el present, el dia a dia, cal donar resposta a la immediatesa, però al mateix temps cal tenir la capacitat de construir un futur diferent i millor per a tots. Per això fem política.   En els últims anys, les societats occidentals han canviat profundament. Evidentment, la terrassenca també. Des del punt de vista de la sociologia i, en concret, de l’exclusió social, interessen especialment dos tipus de canvi social, que anomenem de tipus “social” i de tipus “legislatiu”.

 • Un mandat clar

   Els ciutadans de Catalunya, també els de Terrassa amb més de 46.000 vots, vam decidir, en la jornada històrica del 27 de setembre, donar un mandat democràtic clar a favor de la independència. Hi ho hem fet amb una participació històrica. La “minoria silenciosa” ha parlat i l’independentisme ha guanyat. Hem guanyat en vots i en escons i, el que és més important, no hi ha un projecte alternatiu capaç de competir amb la il·lusió i l’esperança que aporta la construcció de la República Catalana.

 • TERRASSA, CIUTAT D’ACOLLIDA

  Des d'ERC-MES Terrassa reclamem un paper actiu de la ciutat en la crisi humanitària dels refugiats a Europa. Davant titulars cada cop més esfereïdors sobre la crisi migratòria a les fronteres d’Europa i el trist paper dels estats per donar resposta als refugiats de conflictes com el sirià, ERC-MES Terrassa reclama que la nostra ciutat, un cop més, demostri el seu potencial solidari per ajudar a aquells que més ho necessiten. Els nostres valors són de terra d’acollida, com evidència el passat més recent d’aquest país i especialiment de la ciutat de Terrassa.

 • Isaac Albert: "Estem davant un pacte de supervivència personal, políticament inestable i sense futur"

   Isaac Albert, portaveu del Grup Municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Terrassa, ha valorat el pacte de govern entre el PSC i CiU signat aquest matí. Aquest pacte, llargament anunciat i desmentit per totes bandes, ha vist finalment la llum amb la seva signatura aquest matí a l'Ajuntament de Terrassa. Segons Isaac Albert estem davant d'un "pacte de supervivència personal". Un pacte que políticament no aporta res. Segons Albert "no aporta estabilitat política perquè el govern segueix en minoria.

 • Terrassa una ciutat protagonista, activa, implicada, necessària i indispensable en el futur polític de Catalunya

   Amb la voluntat de fer de Terrassa una ciutat protagonista, activa, implicada, necessària i indispensable en l’exercici del dret a decidir el futur polític de Catalunya i entenent que la sobirania de Catalunya recau en el poble Català, Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a Terrassa, conjuntament amb CiU i la CUP, demana al Ple municipal que l'Ajuntament de Terrassa s'adhereixi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Més enllà d'aquest fet transcendent, però puntual i simbòlic, instem al govern de la ciutat a que sigui favorable a un escenari de ruptura democràtica i d’inici d’un procés constituent a través de l’exercici de la sobirania popular, així com a promoure i donar suport a les campanyes que puguin realitzar-se per a reforçar el caràcter constituent de les properes eleccions, constatant la urgent necessitat de passar de la declaració de sobirania al seu exercici.

 • El canvi és cultural, no és tecnològic

  És més que evident que els nous temps ens porten a una nova forma de fer política. La tecnologia, les TIC i les xarxes socials ens obren el pas a una nova forma de gestionar la cosa pública i de relacionar-nos amb els ciutadans. En definitiva, una nova forma de fer política. Mitjançant les xarxes socials es fa política, però que el paradigma sigui nou no vol dir que el que estiguis fent sigui nova política. La clau de volta que transforma els nous temps, i la política, no és només la tecnologia, sinó especialment l'actitud.

 • Una ciutat segura. Una ciutat segura?

  Escoltava a Catalunya Ràdio a la sociòloga Saskia Sassen parlant dels efectes de la globalització i de la seguretat a les ciutats, l’endemà de la signatura del vergonyós pacte d’Estat entre el PP i el PSOE. He recordat un article que vaig escriure ja fa uns mesos, per un mitjà local, parlant de seguretat a les nostres ciutats i a Terrassa en concret. Aquí el teniu... La seguretat és una qüestió rellevant, complexa i en constant debat. Una qüestió que incideix d’una forma clara i directa en les condicions de vida de la ciutadania.

 • Terrassa i Catalunya, dues cares d’una mateixa moneda

  Les eleccions municipals del proper 24 de maig seran les primeres eleccions del 2015, l'any en què el país votarà la independència. És molt evident que Terrassa no és, tot i que durant molts anys alguns ho han intentat pel seu interès; ni una illa enmig del mar, ni un oasi enmig del desert. En aquests moments, insistir en desconnectar la ciutat del país per interès personal i partidista, té un cost inassumible per Catalunya i per a Terrassa. Més enllà de reflexions ridícules que criden a votar en les properes eleccions municipals a Terrassa en clau terrassenca, com si es pogués votar, per exemple, en clau manresana, hem de saber que és necessari i indispensable, per Catalunya però especialment per Terrassa, que la ciutat esdevingui un actor protagonista del moment que viu el país.

 • Je Suis Charlie Hebdo

   Ahir vàrem anar a dormir tocats. L’atac terrorista contra el setmanari satíric “Charlie Hebdo” ens va encongir el cor, l’estómac i el cervell. Atacar contra la vida humana, sempre, en tots els casos i en nom de qualsevol causa ens deixa perplexos, tocats i moltes vegades enfonsats. L’atac d’ahir neix del fanatisme, del feixisme i reuneix uns condicionants que fan que la magnitud i la repercussió de l’acció vagi molt més enllà, pel que representa i també, perquè no dir-ho, per on passa.

 • Més enllà dels meus prejudicis i apriorismes ideològics...

  ... que els tinc, com TOTHOM, intento analitzar la proposta del President Mas. És la meva opinió, no la d’ERC i només espero que els que bavegen amb els megalideratges per un cantó, i els salvadors de les essències, de la puresa... per l’altra, ho respectin. Per primera vegada en la historia recent, tenim un compromís clar i inequívoc amb la construcció d'un Estat independent. Tenim un full de ruta amb terminis clars, delimitats i de compliment factible. Ens planteja unes eleccions absolutament referendàries, seguides d'un termini breu per construir l'Estat català, seguit d’unes eleccions constituents en un MÀXIM de 18 mesos després de les referendàries, perquè cada partit es presenti per separat i la ciutadania pugui decidir com vol el nou país en funció de l'eix social, de la transparència, la lluita contra la corrupció, … M’agrada! Parlem d’una llista sense sigles de partits, intentant que s'assembli el més possible a la pluralitat que hauria estat el Sí-Sí en un referèndum normal amb l’objectiu d’obtenir una majoria absoluta.

 • Terrassa, el futur és a les nostres mans

  Per entendre'ns..., tots sabem que el Govern espanyol, el PP i el PSOE han fet tot el possible per impedir que els catalans puguem donar un mandat democràtic als nostres representants, mitjançant una consulta. És cert, també, que això ja ho sabíem que passaria. I precisament perquè ho sabíem, m'hauria agradat que el Govern del país, en compliment dels seus acords, s'hagués mantingut ferm en tirar endavant la consulta del 9N que ens hauria permès obtenir, des de la unitat, el mandat democràtic, necessari i indispensable, que legitima el procés d’independència.

 • Carta oberta a Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa

  Benvolgut Alcalde, apreciat Jordi, Espero que no et molesti que em dirigeixi a tu de forma pública. Ho faig, i em coneixes perfectament, sense buscar cap confrontació pública i encara menys per posar en evidència diferències polítiques prou conegudes entre persones que tenim visions diferents del moment que viu el país.  Ho faig no només com alcaldable d’ERC, que també, sinó com a voluntari de la campanya pel 9 de Novembre i perquè crec que la teva responsabilitat com alcalde d’una de les ciutats més importants del país no pot acabar camuflada darrere un argumentari oficial del partit i no pots dimitir d’exercir-la.

 • Hem pres la modesta decisió d’existir

  Ja fa molts anys que comencem el curs polític el mes de setembre insistint i intentant conscienciar de la importància i la transcendència dels mesos que ens segueixen. Moltes vegades ho hem fet d'una forma retòrica, però és més que evident que en els últims anys han passat coses importants que ens han portat fins al dia d’avui, fins a les portes de poder decidir democràticament el nostre futur com a país. Dit això, però, no pensem que el que estem vivint comença el 2010, ni el 2011, ni amb la diada del 2012.

 • Gestionem el present; construïm el futur

   Sempre és millor donar bones notícies que dolentes. Sempre és millor ser simpàtic que antipàtic; sempre és millor dir el que la gent vol sentir que dir coses que no agraden. En aquesta ciutat, hem tingut i tenim grans mestres en aquesta forma de fer política. Dit això, però, sempre és millor dir la veritat i el què un pensa. Segurament no és bo transmetre constantment segons quins missatges però les coses són com són, i tothom és conscient que som davant d’una situació social complicada, crítica, global i transversal, que ha provocat i seguirà provocant canvis socials inevitables, injustos; canvis que en molts casos, masses, posen en evidència la incapacitat que té l’administració per donar-hi resposta.