• EDUCACIÓ: EL FUTUR DE LA CIUTAT

  Parlar de l’educació com el futur de la nostra ciutat pot esdevenir caure en un titular grandiloqüent amb el qual tothom pot estar d’acord o pot ser considerat, com pretenc defensar en aquestes línies, una declaració d’intencions, un repte, en el qual s’ha d’aconseguir involucrar a tothom per projectar i construir la Terrassa que volem per al futur. Quan un informe del síndic de greuges ens indica que som la ciutat de Catalunya amb un major índex de segregació escolar en els nostres centres educatius no ens estan dient res més que les escoles i instituts terrassencs acaben reflectint una de les realitats de la ciutat.

 • Doncs sí, estem satisfets

  El pressupost 2017 de la Generalitat de Catalunya, s’aprovarà. Aquest fet no és menor, ja que permet seguir fent camí cap al referèndum i la República catalana. Estem satisfets que el treball conjunt dels darrers mesos ens hagi portat a un acord definitiu. És evident que no són els Pressupostos que ens agradaria fer, no són els d’un Estat, però eren la condició per poder seguir avançant. Amb l’aprovació d’aquest pressupost demostrem allò que hem dit tantes vegades, que això no va de guanyar unes eleccions, ni de governar una autonomia, sinó de guanyar un país i desfà l’estratègia d’aquells qui veien en el fracàs de la negociació la darrera oportunitat perquè res no canviés.

 • Ens hem d'explicar

  En el Ple de gener de l’Ajuntament de Terrassa, 4 grups municipals - PSC, TEC, ERC-MES, CUP -, 20 de 27 regidors, vàrem presentar i aprovar una moció per al disseny i execució d’una campanya comunicativa en relació al compromís polític de l’Ajuntament per assolir una gestió directa del servei d’aigua. Aquest procés té dos vessants. Un, vinculat a les característiques i antecedents del servei i les diferents possibilitats de reformular-lo per tal que respongui als interessos generals de la ciutat.

 • La fi d’una concessió no és l’apocalipsi

  RESPOSTA A L’EDITORIAL DE LA CECOT DE 21 DE DESEMBRE DE 2016 Poc abans de Nadal la Cecot va publicar una editorial en el seu butlletí (posteriorment difós com a anunci a la premsa local), signat amb diversos gremis de Terrassa, on lamenta el posicionament de l’Ajuntament de Terrassa en relació al servei de l’aigua a Terrassa. L’escrit és gairebé un libel basat en supòsits negatius en el cas que l’Ajuntament opti per la gestió directa del servei, com ara augment dels costos laborals, augment del preu de l’aigua, etc.

 • PRESSUPOSTOS, LES PRIORITATS

  Inclusió, ocupació, activitat econòmica i democràcia participativa – Les prioritats d’ERC-MES per negociar els pressupostos a Terrassa pel 2017 Dels 22 municipis de més de 50.000 habitants de Catalunya, Terrassa ocupa el lloc 21 en despesa per habitant. És una dada contundent amb la qual des d'ERC-MES hem encarat la negociació dels pressupostos de la ciutat de cara al 2017. Des d'aquesta perspectiva hem desenvolupat un programa de propostes i partides concretes a negociar amb l’equip de govern.

 • Això no va només de pilotes

  El que ningú em negarà és que les demandes específiques dels nens i nenes no són tingudes en compte gairebé mai. No tenen per costum fer-se sentir gaire i com que no voten tampoc els escoltem. A cap equip de govern local se li acudiria  fer una transformació urbanística sense escoltar, analitzar i comptar amb les opinions de les veïnes i veïns i comerciants de la zona. Ara bé, seguim construint les nostres ciutats sense tenir en compte la visió i les necessitats dels nens i nenes.   Un dels grans reptes de present i de futur de les grans ciutats, és atendre les demandes dels nens i nenes de manera que tota la ciutadania en surti beneficiada.

 • En defensa de la democràcia, de la llibertat, en contra la judicialització de la política

  La Constitució Espanyola, per a molts, no ha estat mai un referent de llibertat, tampoc de convivència ni de projecte de present ni de futur compartit. Ara, a més a més, vivim uns moments polítics històrics on la Constitució Espanyola ja no és que no sigui un referent de llibertat, és sinònim, per a molts Catalans, de tot el contrari. La Constitució Espanyola, ara com ara, està morta a Catalunya. Morta perquè no té el consentiment d'una part majoritària de la ciutadania catalana, i sense consentiment no hi ha Estat de Dret que valgui, hi ha imposició i violència judicial.

 • En defensa de la democràcia, de la llibertat, en contra la judicialització de la política

  La Constitució Espanyola, per a molts, no ha estat mai un referent de llibertat, tampoc de convivència ni de projecte de present ni de futur compartit. Ara, a més a més, vivim uns moments polítics històrics on la Constitució Espanyola ja no és que no sigui un referent de llibertat, és sinònim, per a molts Catalans, de tot el contrari. La Constitució Espanyola, ara com ara, està morta a Catalunya. Morta perquè no té el consentiment d'una part majoritària de la ciutadania catalana, i sense consentiment no hi ha Estat de Dret que valgui, hi ha imposició i violència judicial.

 • HOSPITAL GENERAL: Una opció, una bona opció

  La política no és només gestió, però tota gestió és política. La política és molt més i es pot fer des de molts llocs. La gestió es fa des del govern, i sempre, sempre és política. No és neutra i respon a prioritats, interessos i objectius. Sense perdre de vista aquesta reflexió i immersos en el debat local sobre el present i futur del Consorci Sanitari de Terrassa, ens arriba l’anunci realitzat pel Conseller de Salut, Toni Comín, sobre l’oferta de compra de l’Hospital General de Catalunya.

 • Recuperem la dignitat pel bé comú

  La concessió del servei públic d’aigua atorgada per l’Ajuntament de Terrassa ara fa 75 anys finalitza el desembre de 2016. Amb aquest motiu ens plantegem una revisió a fons del model actual de gestió del cicle integral de l’aigua. És una oportunitat per recuperar el govern i la gestió d’un servei essencial com és el d'abastament de l’aigua. En definitiva i per entendre’ns, NO MUNICIPALITZEM RES (el servei és públic), 75 anys després recuperem la gestió del servei i hem de decidir com volem prestar-lo d’ara endavant, directa o indirectament.

 • Compartir Coneixement

  Lluny de l’horrible visió adulta de la tornada de vacances i els articles a dominicals sobre les crisis postvacacionals, es pot fer l’esforç d’observar el retorn a l’activitat de cada setembre com una nova oportunitat vital. La veritat, a molts ens queda ja lluny aquell moment de la infantesa quan la tornada a l’escola era l’oportunitat de retrobar-te amb els companys i companyes de classe, d’explicar-te batalletes estiuenques i especular el primer dia d’escola sobre les coses que et tenia preparat aquell nou curs escolar.

 • Si vosaltres voleu, no serà un somni

  Afirmava Albert Schweitzer (filòsof Francès), que “els anys arruguen la pell, però renunciar a l’entusiasme, arruga l’ànima”. Els catalans, i els terrassencs evidentment també, no estem disposats a renunciar a l’entusiasme per l’oportunitat històrica de participar en un projecte engrescador que és el de construir un nou estat d’Europa. Un estat radicalment democràtic, que regeneri els efectes d’un sistema polític viciat per segles d’oligarquies i de corrupció, per segles de supeditació del país a unes elits econòmiques conceptualment i interessadament espanyoles.

 • Per Entendre’ns...

  (Vacances. Moment per reflexionar, meditar, analitzar i agradar-se una mica...)   El Parlament de Catalunya, obeint el mandat democràtic dels ciutadans, avança pas a pas en el procés de desconnexió de l’estat espanyol. Mentre, a Madrid, la política espanyola segueix instal·lada en el desconcert i la perplexitat del moment. Aconseguirà Ana Pastor batre el rècord de Patxi López com el president amb el mandat menys curt del Congrés dels Diputats?   Per batre el rècord hi hauria d’haver unes terceres eleccions (facin les seves apostes), cosa que poc depèn d’Ana Pastor.

 • APODERAMENT I CORESPONSABILITAT

  La construcció del nou Estat és una oportunitat única per construir un model català de relacions laborals transparent, de col·laboració i concertació. Un model que garanteixi la participació de tothom en els beneficis socials i en l’eradicació de l’exclusió social en la distribució de la riquesa. La legislació laboral de la República haurà de garantir el diàleg social i la concertació, la democratització de la presa de decisions a l’empresa, coresponsabilitzar els treballadors en la bona marxa de l’empresa, introduir flexibilitat en l’organització i la seguretat en el treball.

 • L'aigua, per entendre'ns...

  #‎terrassa té l'oportunitat històrica de recuperar el govern de la gestió d'abastament de l'aigua. La concessió del servei públic atorgada per l’Ajuntament de Terrassa ara fa 75 anys finalitza el desembre de 2016. Amb aquest motiu ens plantegem una revisió a fons del model actual de gestió del cicle integral de l’aigua. És una oportunitat per recuperar el govern i la gestió d’un servei essencial com és el d'abastament de l’aigua. En definitiva i per entendre’ns, no municipalitzem res (el servei és públic), 75 anys després recuperem la gestió del servei i hem de decidir com volem prestar-lo d’ara endavant, directa o indirectament.