• Notícies

  Isaac Albert: “Nosaltres fem política per a tothom i, per això, volem una ciutat inclusiva, on tothom trobi el seu espai”

  Avui, a mig matí, Isaac Albert, candidat a l’alcaldia per ERC-MES a Terrassa, i Xavier Heras, membre de la llista i membre de l’ONCE a Terrassa, han realitzat una trobada al Centre Cultural amb persones amb discapacitat visual, per tal de parlar sobre la inclusió social i la situació en què es troba la ciutat en aquest àmbit.   En paraules d’Albert, “volem una ciutat inclusiva, una ciutat on tothom pugui trobar el seu espai.  Cal construir les bases per realitzar canvis de llarg abast.

 • Notícies

  I. Albert: “Destinarem el 5% dels ingressos per la creació i gestió d’un pla de xoc per minimitzar els estralls de la crisi a la ciutat”

  Ahir, dijous 21 de maig, Isaac Albert, candidat a l’alcaldia per ERC-MES, i Eduard González, cap de llista de les JERC i número sis de la candidatura d’Esquerra-MES, exposaren, davant de la Casa Baumann, quin model de ciutat, a nivell econòmic i laboral, presenten. El primer objectiu és reactivar la ciutat i impulsar-la en la sortida de la crisi. Per això, en paraules d’Albert, “destinarem el 5% dels ingressos propis municipals, en el període 2016-2019, per a la creació i gestió d’un pla de xoc adreçat a minimitzar els estralls de la crisi a la ciutat.

 • Ronda de Ponent

  Esquerra-MES creu que la Ronda Ponent fa massa temps que està tallada

  Isaac Albert: “El lideratge polític passa per actuar, ser valent i denunciar on pertoqui  la manca de resposta de l’ACA i, en paral·lel, i de manera subsidiària, fer els arranjament bàsics.” La ronda ponent fa molt temps que està tallada. Hi ha uns murs dels talussos que estan malmesos i s’han d’arranjar. El responsable d’aquest arranjament és l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) , però no ho fa.   El Govern de la ciutat ho manté tallat fins que l’ACA actuï. Aquest tall implica greus distorsions en els desplaçaments a la zona de ponent i acaba condicionant també la mobilitat en la zona central i sud de la ciutat.

 • Nau industrial abandonada

  Esquerra-MES creu en la formació professionalitzadora per garantir l’ocupació

  Isaac Albert: “Cal reindustrialitzar la ciutat per fer realitat la sortida de la crisi”   La crisi econòmica i social que condiciona la ciutat en els darrers anys, ha provocat un escenari complicat que demana repensar i cercar solucions encertades. A Terrassa, per a Esquerra-MES, la reindustrialització de la ciutat és una de les grans assignatures pendents en el procés de gestació i consolidació d’un model econòmic post crisi. Isaac Albert, alcaldable de la coalició, creu que “la ciutat té potencial, tant a nivell territorial com de recursos, però cal definir una estratègia que afavoreixi un teixit industrial divers i competitiu per a Terrassa”.

 • Isaac Albert: “les polítiques en medi ambient han de ser troncals perquè tot s’hi relaciona”

  Esquerra-MES aposta per  en un creixement i  un desenvolupament de la ciutat compromès amb polítiques mediambientals que assegurin un futur més net per a les generacions que vénen El problemes ambientals incideixen en tots els aspectes de l'activitat i el desenvolupament de la societat i, per tant, no poden ser considerats com un tema concret de la política. Per aquest motiu, des d’Esquerra-MES es creu que les propostes i accions en temes de medi ambient s’han d’incloure en un model global que garanteixi un desenvolupament de la ciutat en un marc sostenible i respectuós amb l’entorn.

 • Isaac Albert ha lliurat el nostre programa a l’Arxiu de Terrassa com a compromís amb la transparència.

  Esquerra-Mes lliura una còpia del seu programa a l’Arxiu com a compromís amb la transparència

  Albert: “La transparència prevé la corrupció i desemmascara la ineptitud en la gestió pública” Esquerra-Mes ha lliurat una còpia del seu programa a l’Arxiu Històric de Terrassa com una mesura estricta a favor del seu compliment i la transparència.  El candidat a l’alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, ha presentat aquest matí les mesures d’organització de l’administració local transparent, professional i orientada al ciutadà a l’Arxiu Històric de Terrassa. La candidatura formada per Esquerra-Mes ha dispositat una còpia del seu programa electoral a l’arxiu com a compromís amb la transparència i amb l’acompliment de les seves propostes programàtiques.

 • Terrassa

  Esquerra-MES aposta per millorar el teixit urbà per rellançar la ciutat a l’exterior

  La dispersió urbanística que pateix Terrassa és, actualment, un dels seus principals problemes en el camp de la funcionalitat urbana, però alhora un dels reptes de futur més atractius per assolir millor equilibri social i mediambiental. Les tendències actuals han portat a la ciutat a patir una urbanització difusa, indefinida, incapacitant-la com a ciutat de referència en el seu entorn metropolità. Per a Esquerra-MES, s’ha de treballar per aconseguir que Terrassa sigui una ciutat compacta, complexa i integrada, amb una funcionalitat interna de qualitat per a que assoleixi el seu paper de líder, juntament amb ciutats com Sabadell, Granollers, Mataró, Vilanova, Vilafranca i Martorell, en l’estudi, discussió i gestió de temes metropolitans que es centrin en la defensa dels drets de la ciutadania en l’ús del seu territori.

 • Isaac Albert: “La municipalització del sistema educatiu milloraria la qualitat pedagògica a la ciutat”

  Seguint el que preveu la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i en la mesura de treballar per l’apropament dels serveis públics al ciutadà, la coalició Esquerra-MES aposta per reclamar la municipalització del sistema educatiu de la ciutat a la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta mesura, s’aconseguiria una gestió del sistema més democràtica, que permetés planificar de manera efectiva i d’acord a les necessitats reals de la ciutat en aquesta matèria. Per a Isaac Albert, “la municipalització del sistema educatiu capacitaria els ajuntaments per poder donar respostes més eficients a les demandes dels centres educatius”, alhora que, “atorgaria als propis centres de major capacitat de decisió en l’adequació dels seu projectes educatius a la realitat del seu territori”.

 • Esquerra-MÉS aposta per un model de mobilitat segur, sostenible i saludable

  La mobilitat i el transport són un dels temes que més preocupa a la ciutadania de Terrassa quan són consultats sobre què milloraria de la seva ciutat perquè esdevingui un espai on viure-hi el present, i sobretot, construir-hi el futur. Perquè sigui una realitat, cal creure en una Terrassa viva, que es re interpreti i es transformi amb rapidesa i agilitat per tal d’assolir altes quotes de qualitat de vida, on la modernitat, l’eficiència, la sostenibilitat i la proximitat siguin valors que es transmetin des de la ciutadania.

 • Núvol de paraules
  Notícies

  ERC Terrassa i MES presenten el programa electoral

  Isaac Albert: ”Anem a construir una ciutat protagonista del moment històric que vivim, que faci del benestar, la reindustrialització, la millora en educació i la independència del país els eixos principals de les seves polítiques” ERC Terrassa i MES han presentat el seu programa electoral. En paraules del candidat Isaac Albert: ”Trenta-set anys d’ajuntaments democràtics ens han aportat una evident i profunda transformació de la nostra ciutat. Aquest avenç, però, no amaga els dèficits que encara tenim.

 • Isaac Albert, Carles Caballero i Isaac Peraire fent entrega del Premi Gorra Frígia 2015 a Francesc Olivé

  ERC Terrassa atorga el Premi Gorra Frígia a Francesc Olivé i el Guillotina al ministre Wert

  Esquerra Republicana ha donat el Premi Gorra Frígia 2015, que reconeix els valors republicans, a Francesc Olivé i Dinarès, refundador de l’Ateneu Terrassenc i activista cultural. [caption id="attachment_1357" align="alignright" width="300"] Isaac Albert, Carles Caballero i Isaac Peraire fent entrega del Premi Gorra Frígia 2015 a Francesc Olivé[/caption] El dimarts 14 d’abril, dia en què ERC Terrassa celebrà el tradicional Sopar de la República amb el qual commemora la proclamació de la República Catalana, la formació també feu entrega dels Premis Gorra Frígia i Guillotina, que atorga cada any a un ciutadà o entitat de la ciutat que és exemple dels valors republicans i a algú que és exemple del contrari.

 • Xavier Heras tancarà la llista d’Esquerra Republicana a Terrassa. Eduard Gonzàlez, cap de llista de la JERC, nº 6 de la candidatura.

  La secció local de Terrassa d’Esquerra Republicana fa pública la llista definitiva de la candidatura que concorrerà a les properes eleccions municipals del 24 de maig, encapçalades per l’alcaldable Isaac Albert. Destaca la presència de Xavier Heras, que ocuparà el lloc d’honor de tancament de llista d’ERC-MES. Xavier Heras va ser durant catorze anys el director de la delegació de Terrassa i comarca de la ONCE i Terrassenc de l’any 2004. Durant la seva gestió al capdavant de l’entitat, Heras ha contribuït a fer una ciutat més amable i capdavantera en l’àmbit de l’accessibilitat.

 • Tots els integrants de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya i MÉS s’adhereixen al Manifest de l’Assemblea Nacional Catalana

  Tots els candidats de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya i MÉS s’adhereixen públicament a la crida de l’Assemblea Nacional Catalana per construir Els ajuntaments per la independència, amb l’objectiu que les candidatures presentades en aquestes eleccions incorporin en el seu programa electoral compromisos explícits per a l’impuls del procés d’emancipació nacional des dels consistoris. Aquests compromisos s’expressen en els punts següents: Declaració de suport als acords i accions que el nou Parlament resultant de les eleccions del 27 de setembre decideixi prendre i desenvolupar per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent.

 • Teresa Ciurana anirà de cinc a la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Terrassa

  Teresa Ciurana, mestra en actiu de l’IES Montserrat Roig, està vinculada als Moviments de Renovació Pedagògica. És una promotora de la millora educativa, per oferir àmbits de reflexió, formació, cooperació i intercanvi entre totes aquelles persones que treballen per a la millora de la qualitat de l’educació. Col·labora també en l’elaboració d’alternatives i propostes d’excel·lència en qualsevol aspecte del sistema educatiu.  Per a Teresa Ciurana,  implicar-se amb ERC Terrassa  s’entén per “la voluntat de voler participar en la construcció d’un nou projecte de ciutat i de viure l’educació des de la gestió pública, i poder aportar la meva experiència i la meva visió externa, dins de l’administració local”.

 • Josep Forn s’incorpora com a número 4 a la llista electoral d’ERC-MES Terrassa

  Josep Forn i Cadafalch està actualment al capdavant d’un dels grans espais de la cultura terrassenca, el Centre Cultural. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat a Caixa Terrassa com a director de qualitat, innovació i atenció al client i posteriorment com a responsable de col·laboracions amb entitats de l’obra social d’Unnim Caixa. Si la seva trajectòria professional ha girat a l’entorn de l’economia,  la seva trajectòria com activista social i cultural és força àmplia.