• Per una Terrassa oberta, radicalment democràtica, fraternal i defensora dels drets humans

  S’acaba un any i en comença un de nou. I arriba el moment dels bons propòsits. Primer de tot, però, vull aprofitar per desitjar una feliç entrada d’any a tothom: amics i amigues, terrassenques i terrassencs i, des d’aquí, especialment als que dediqueu un moment del vostre dia a dia per revisar els mitjans de casa i veure què passa a la nostra ciutat i les opinions que s’hi contrasten. Encarem el 2019. I ho fem, un any més, amb els reptes personals que cada persona es vulgui posar i els reptes col·lectius que entre totes i tots puguem fer realitat.

 • Terrassa i el territori

  El debat territorial és un debat complex que ens posa sobre la taula com ens hem d’organitzar i quin model de governança entre els diferents municipis de la segona corona metropolitana hem de tenir. Al mateix temps fa evident un debat prioritari que és com ens hem de relacionar amb l’Àrea Metropolitana i la ciutat de Barcelona. És evident que la relació amb Barcelona i l’Àrea Metropolitana requereix pactes i de coordinació territorial. Sembla prou clar que aquest país no es pot governar amb una vegueria de més de 5M d’Habitants, i que l’aposta per una Àrea Metropolitana de Barcelona ampliada no només no donaria resposta a les necessitats que tenim plantejades, fent-la igualment ingovernable, sinó que crearia un contrapoder al govern de la Generalitat que en les circumstàncies actuals entenem com a contraproduent.

 • Sí a un model comercial equilibrat, arrelat a la trama urbana, amb pluralitat d'oferta i equilibri entre formats

  Treballem per promocionar un model comercial arrelat a la trama urbana, modern i dinàmic. Amb una pluralitat d'oferta i equilibri entre formats, com una peça essencial per a la cohesió social, la coherència urbanística i la identitat i l'atractiu de la ciutat. La realitat, però, és que tot i el relat i la defensa política d'aquest model no tenim una legislació que ens acompanyi, que ens faciliti lligar les paraules amb els fets. Parlem i defensem un model comercial mentre dia rere dia inaugurem grans i/o mitjanes superfícies, outlets, centres d'oci/comercials.

 • Ordenances i Pressupost 2019: Responsabilitat amb Terrassa, crítica a un govern sense model de ciutat

  El grup municipal d'ERC-MES permet l'aprovació de les Ordenances i els pressupostos per l'any 2019 per Terrassa exigint al PSC assumir la situació de col·lapse en la política pública municipal i la necessitat d'un canvi en l'estructura fiscal i pressupostària municipal.   Isaac Albert: "Avui fem un exercici de responsabilitat amb Terrassa. Ens acabem abstenint perquè aconseguim consolidar partides en educació, un 3% de la taxa de residus a programes de gestió ambiental o la línia de subvenció per entitats.

 • 1-0ct. El realment revolucionari

  Diu el diccionari que una Revolució és un “canvi en profunditat, global i dràstic de les institucions polítiques i socials o de les estructures econòmiques d’una societat”. Bé, 1 any després de l’1 d’octubre, considerem-nos revolucionaris i entenguem que el primer canvi dràstic i profund de la societat del que ens podem sentir orgullosos és el de ser pacífics. I és que, quan la tradició històrica i política et diu que els estats són els que ostenten el domini de la força i que la creació de nous estats s’esdevé per la confrontació violenta, anem els catalans i catalanes i diem que no, que els principis democràtics guanyen la repressió sense la necessitat d’alçar un puny.

 • Ajuntament Neutral

  Deia Josep Pla que l’adjectiu és el fonament del llenguatge, allà on t’has d’esforçar més per descriure les coses de forma precisa. És per això que, ara que ja ha començat el curs polític amb força, què tenim al davant uns mesos on totes i tots parlarem (espero que molt) sobre la nostra ciutat i podrem decidir novament el futur polític de Terrassa, vull proposar un senzill exercici. Dues preguntes senzilles: Amb quin adjectiu descriuries Terrassa? I, a futur, amb quin adjectiu t’agradaria definir-la? No és un exercici fàcil.

 • Encarant l'últim any

  Fer Terrassa és fer memòria, és observar el teu entorn, és plantejar-te el futur passant comptes amb tu mateix i amb el teu entorn i saber quin projecte defenses i treballes per la ciutat del demà sense oblidar, mai, que la ciutat ja és. Han passat tres anys des de les eleccions municipals de l’any 2015. Tres anys on ha passat de tot. Tres anys des que Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres vàrem aconseguir la confiança de la ciutadania de Terrassa per tornar a entrar al consistori per treballar per la ciutat en una legislatura que sabíem seria decisiva pel municipi i pel País.

 • Sense sous dignes, no hi ha pensions

  Agraïm poder ser partícips d’aquestes concentracions que, setmana rere setmana, des de ja fa mesos, venen reivindicant a la nostra ciutat unes pensions dignes. No m’allargaré en les causes evidents del que està passant amb les pensions. Tots i totes les coneixem. Sabem que el sistema és deficitari, que els ingressos actuals per cotització no suporten les despeses de pensions. I que el fons de reserva s’exhaureix... Tot és cert, però enlloc està escrit que el sistema sigui inviable i que els actuals mals no es puguin superar.

 • Més Fira Modernista, menys Corporate Games

                                                          Les fires, com a concepte, com esdeveniment, han passat de ser una activitat de promoció i intercanvi purament comercial a ser un esdeveniment de promoció de la ciutat on la cultura, el producte, l’oci o el patrimoni configuren un relat que crea identitat de pertinença entre els veïns i veïnes de la ciutat i alhora reforça la singularitat del municipi a l’exterior.   Sabem que no hi ha ciutat ni ciutadania sense pensament col·lectiu.

 • Si...

  Hi ha un poema de Rudyard Kipling que diu: “Tinc sis honestos servents (em van ensenyar tot el que sé); els seus noms són Què i Perquè i Quan i Com i On i Qui” Aquest és un d’aquells poemes que m’acompanya sempre en el meu dia a dia polític. M’ajuda a pensar, a reflexionar i a intentar explicar millor el que penso i en les decisions polítiques que prenc i en les que crec. En aquest sentit, Esquerra Republicana de Catalunya és un partit que es defineix en la seva declaració ideològica com un partit nacionalment català i socialment d’esquerres.

 • EQUIPAMENT CÍVIC = Espai comú, participatiu, compromés, democràtic, integrador

  En les darreres setmanes hem parlat molt d’equipaments a la ciutat de Terrassa. Situem-nos... L’any 2009 es presentava a la ciutadania de Terrassa i es posava en marxa el Pla d’Equipaments Cívics de la Ciutat 2009-2018. Un document ambiciós que venia a substituir l’anterior Pla i que contemplava una cobertura integral en equipaments per tots els districtes de la ciutat, d’acord amb una nova realitat d’una ciutat en creixement i on les dinàmiques socials i associatives havien evolucionat considerablement.

 • Parlem de banderes que tapen...

  Hi ha dues consignes habituals dels partits del 155 contra els partits republicans que no paren de repetir sense descans. El primer, designar l’independentisme i el “procés” com el “monotema” i dir que n’estan cansats. En segon terme, expressar el seu desig inabastable de poder tornar a parlar algun dia dels “problemes reals de la gent”.   Bé, per alliberar-nos tots plegats, senyores i senyors de Ciutadans, PP, PSC... només citar les paraules d’un bon amic “Tenim pressa per deixar d’estar independentistes”.

 • República o 155? República!

  Ens hi posem, una vegada més, ben d’hora, ben d’hora i fem una valoració d’urgència del 21D. En primer lloc felicitar a C’s per la seva victòria. Victòria indiscutible, també a Terrassa, fonamentada en les grans ciutats del país i en la capitalització, per entendre’ns, del vot a favor del 155. Com en totes les valoracions de traç gruixut ens deixem matisos, matisos importants a l’hora d’entendre el que passa en el nostre entorn. Ciutadans, encara que a molts els costa d’entendre, també recull un vot nou que fuig de partits tradicionals, un vot diferent, també jove, que busca això frescor, cares noves i missatges clars.

 • Fem que la democràcia guanyi

  A les portes de les eleccions més transcendentals de la història recent d’aquest país i després d’una legislatura tan excepcional com la que hem viscut, nascuda amb el mandat democràtic sorgit de les eleccions del 27S de 2015 i tancada amb un episodi de repressió institucional, judicial i policial per part de l’Estat amb pocs precedents en la nostra història més immediata, ens trobem abocats a una convocatòria electoral que té poc a veure amb la que ens hauríem proposat celebrar si les conseqüències del referèndum de l’1 d’octubre s’haguessin pogut materialitzar.

 • L’escola i els mestres no es toquen

  El model d’escola del país és un model d’èxit que ha estat avalat per organitzacions internacionals en repetides ocasions. L’escola catalana és també un dels grans actius de l’autogovern perquè ha permès cohesionar un poble divers com el català i garantir un assoliment de competències imprescindible per a mantenir activat l’ascensor social i garantir la igualtat d’oportunitats.   El bloc del 155 fa temps que desenvolupa una estratègia d’assetjament i difamació del model d’escola que té com a objectiu la imposició d’un model de segregació als centres catalans per tal d’instrumentalitzar la llengua i fer guerra identitària.