Esquerra-MES aposta per millorar el teixit urbà per rellançar la ciutat a l’exterior

Isaac Albert, candidat a l’alcaldia, creu que “abans de créixer sense control, cal disposar d’una Terrassa integrada, compacta i capaç”

Terrassa
Terrassa

La dispersió urbanística que pateix Terrassa és, actualment, un dels seus principals problemes en el camp de la funcionalitat urbana, però alhora un dels reptes de futur més atractius per assolir millor equilibri social i mediambiental. Les tendències actuals han portat a la ciutat a patir una urbanització difusa, indefinida, incapacitant-la com a ciutat de referència en el seu entorn metropolità. Per a Esquerra-MES, s’ha de treballar per aconseguir que Terrassa sigui una ciutat compacta, complexa i integrada, amb una funcionalitat interna de qualitat per a que assoleixi el seu paper de líder, juntament amb ciutats com Sabadell, Granollers, Mataró, Vilanova, Vilafranca i Martorell, en l’estudi, discussió i gestió de temes metropolitans que es centrin en la defensa dels drets de la ciutadania en l’ús del seu territori.
El candidat a l’alcaldia de Terrassa per Esquerra-MES Isaac Albert, creu que “Terrassa té potencialitat per ser capdavantera en un espai econòmic comarcal i regional, però abans cal refer el teixit urbà per poder sortir a l’exterior”. Per aconseguir la ciutat compacta, complexa i integrada cal vertebrar la ciutat, assegura factors com l’accessibilitat exterior, garantint la seva funcionalitat interna, i d’aquesta maner, per Albert, “defensar el dret de tots els ciutadans a l’ús del territori i protegir la qualitat ambiental”.
Creuar la visió global de la ciutat amb les realitats de cada barri, ha de ser una de les primeres accions a realitzar. D’aquesta manera s’aconseguiria que l’urbanisme fos una eina útil en el foment d’una ciutat diversa i apte per a tota la ciutadania. En aquest nou urbanisme que planteja Esquerra-MES s’hi ha d’incloure propostes socials que portin a la reactivació de l’economia dels barris, alhora que la distribució eficient de serveis i habitatges posin fi a la tendència de segregació dels barris entre si.
Un dels exemples de la necessitat de repensar l’organització territorial i urbanística de la ciutat, es troba al centre, entre d’altres. Depenent de les hores del dia, alguns carrers es troben col·lapsats, quan en altres hores aquests apareixen deserts sense cap tipus de vida o activitat. “La comptabilitat d’usos, amb pluralitat de centralitats –és per a Carme Labòria, numero 2 a la llista d’Esquerra-MES- una de les solucions per fugir d’una Terrassa simple i concentrada”. Per a Labòria, “el desenvolupament de nous eixos cívics, comercials i d’oci, facilitaria la connexió entre barris i milloraria la imatge de la ciutat, presentant-la més diversa, completa, sostenible i amb més oportunitats per a la seva ciutadania”.